Kayyumun kadın düşmanlığı devam ediyor

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan kadın kurumları kapatarak ve kurumlarda çalışan kadınları işten atarak ün yapan Van kayyumu, bir kadın düşmanlığı çalışmasına daha imza attı.

Van Büyükşehir Belediyesini gasp eden kayyum, DBP’li Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce belediyeye ait toplu taşıma araçlarında her Perşembe günleri kadınlara ücretsiz hizmet uygulamasını iptal etti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)’li Van Büyükşehir Belediyesi, belediyeye ait toplu taşıma araçlarında her Perşembe günleri kadınlara ücretsiz hizmet uygulaması, kayyum tarafından iptal edildi. Van Kayyumun kadın düşmanlığı icraatları bununla bitmiyor. Van kayyumu daha öncede, ‘Kadın Sığınma Evi’, ‘Rojin Kadın Yaşam Merkezi’, Van Büyükşehir Belediyesi’nde kadınlara psikolojik ve sosyal destek veren 444 80 65 telefon numaralı “Alo Şiddet Hattı”nı, Van’da ‘Kadın Politikaları Daire Başkanlığı’, ‘MAYA Kadın Yaşam Merkezi’, ‘Kadın Emeği Pazarı’nı kapatmıştı.

ÜCRETSİZ ULAŞIM HAKKI, 2015 YILINDAN BU YANA UYGULAMADAYDI

DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın yazılı talebi üzerine 2015’te aldığı karar ile, Anneler Günü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü, 21 Mart Newroz Bayramı ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günlerinde belediyeye ait otobüslerin halka ücretsiz hizmet vermesini kararlaştırmıştı. Ayrıca her Perşembe günlerinde de kadınlar için ücretsiz ulaşım günü olması kararı alınmıştı. Bölgede ilk defa uygulamaya geçen bu pozitif ayrımcılık kadınlar için büyük bir ilgiyle karşılanmıştı.

UKOMA TOPLANTISINDA İPTAL EDİLDİ

Van Büyükşehir Belediyesi’ne Genel Sekreter olarak atanan Mustafa Yalçın başkanlığında gerçekleşen 2017 Yılı 2. UKOME toplantısında, toplu ulaşım araçlarının kadınlara ücretsiz hizmet vermesi kararı iptal edildi. Alınan kararla bundan böyle kadınlara toplu ulaşım araçları kadınlara ücretli olacak.