KCD-E: Kürt halkı ve dostları İran’a karşı sessiz kalmamalı

KCD-E Eşbaşkanlığı, “İran devletinin kirli yüzünü ortaya koymakta ve kahramanlaştıran Kürt kadını şahsında Kürdistan halkının iradesi ve onuru hedef seçiliyor” dedi.

Doğu Kürdistan’ın Mahabad kentinde İtlaat ve özel güçlerin tecavüz girişimine karşı çalıştığı otelin 4’üncü katından atarak yaşamını yitiren Ferinaz Xosrawani için açıklama yapan KCD-E Eşbaşkanlığı, “İran devletinin kirli yüzünü ortaya koymakta ve kahramanlaştıran Kürt kadını şahsında Kürdistan halkının iradesi ve onuru hedef seçiliyor” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCD-E Eşbaşkanlığı, faşist gerici İran rejimi Kürt halkının kanına doymadığını belirtti. Sömürgeci İran’ın DAİŞ’i tarumar eden kahraman Kürt kadınına yönelmesinin DAİŞ çeteleri ile olan bağını ortaya koyduğu ve özgür kadının öncülüğünde her gün bir parça daha özgürleşen Kürdistan topraklarının korku saldığını belirtti.

“Gerici faşist İran rejiminin Kürt kadınına tecavüz girişimi İran devletinin kirli yüzünü ortaya koymakta ve kahramanlaşan Kürt kadını şahsında Kürdistan halkının iradesi ve onuru hedef seçilen bu saldırıyı nefretle kınıyoruz” denilen açıklamada başta Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi olmak üzere uluslararası kuruluşları sorumlulukları gereği bu barbarlığa sessiz kalmamaya çağırdı. Kürt halkını ve dostlarını yaşadıkları her yerde İran’ın barbarlığını teşhir etmeye ve uluslararası kamuoyunu da harekete geçmeye çağırdı.