Kiel 'de İran rejimi kınandı

Ferinaz Xosrowanî'nin İran İstihbarat elemanlarının tecavüzünden kurtulmaya çalışırken, çalıştığı otelin 4'üncü katından atlayarak yaşamını yitirmesi Almanya’nın Kiel kentinde yaşayan Kürdistanlılar tarafından protesto edildi.

Doğu Kürdistan’ın Mahabad kentindeki Tara Oteli'nde çalışan Ferinaz Xosrowanî'nin İran İstihbarat elemanlarının tecavüzünden kurtulmaya çalışırken, çalıştığı otelin 4'üncü katından atlayarak yaşamını yitirmesi  Almanya’nın Kiel kentinde yaşayan Kürdistanlılar tarafından protesto edildi. Asmus Bremer Platz’da bir araya gelen eylemcciler, Kürt halkına Ferinaz Xosrawani'ye sahip çıkma çağrısında bulunarak İran devletinin kadına yönelik vahşeti kınandı.

Yapılan konuşmalarda, "İran rejimi kadınların kendilerini savunmalarını istemiyor, kendilerini savunanları da Reyhane Cebariyan gibi asıyor. İran, kadına yönelik çok yönlü, sistematik ve vahşice şiddet geliştiren devletlerden birisidir. İran devleti kadına yönelik ve düşmanlıkta hızından hiçbir şey kaybetmiyor. Her yere Besic güçlerini yerleştiren, bir kuş bile uçtuğunda haber alan İran devleti, sıra kadına karşı şiddete geldiğinde göz yummakta ve görmezlikten gelmektedir. Başta Kürt kadınları olmak üzere tüm İran ve dünya kadınlarını yaşanan vahşete karşı tutum sahibi olmaya çağırıyoruz” denildi.

Eylem esnasında yüzlerce Almanca bildiri dağıtılarak, kamuoyu bilgilendirildi.