Kışanak: Şiddet gören kadınlar için 24 saat hizmet vereceğiz

Amed'de kadına şiddete karşı açılan Acil Destek Hattı tanıtıldı.

Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, şiddete maruz kalan kadınlar için açtıkları Acik Destek Hattı'nı basına tanıttı. 
Kışanak, "Size bir telefon kadar yakınız; şiddeti birlikte durdurabiliriz" sloganıyla açılan Destek Hattı için, kadına yönelik şiddete ilişkin eğitim görmüş kişilerin 24 saat hizmet vereceğini anlattı.

'YALNIZ DEĞİLSİNİZ'

Kışanak, "Bu hatla kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için önemli adımlar attık. Kadınların büyük bir kısmı gidecek yeri olmadığı için şiddet karşısında tepkisiz kalıyor. Biz bugün çok açık bir şekilde şunu söylüyoruz; şiddet karşısında yalnız değilsiniz. Sizin için hukuki ve yaşamsal anlamda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi.

'7 GÜN 24 SAAT ULAŞABİLİRLER'

Şiddete maruz kalan kadınlar için Amed genelinde üç kadın sığınma evi bulunduğunun altını çizen Kışanak, "Şiddete maruz kalan kadınlarımız isterlerse bu evlerde koruma altına alınabilirler. Kadınlarımızın bizi aramak için illa fiziksel şiddete maruz kalmaları gerekmiyor. Sözlü ya da fiziksel taciz, sözlü şiddet, kötü muamele ve ensest ilişkiler durumunda da 7 gün 24 saat açık olan 444 79 49 numarasından bize ulaşabilirler" şeklinde konuştu. 
Son olarak kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, "Kadınlarımızın yaşamları bizim için değerli, onların insani bir yaşam sürdürebilmeleri için elimizden geleni yapacağız" dedi.