KJA: AKP kana doymadı!

KJA, Bingöl'deki infazı lanetleyerek, "Daha önce Ağrı provokasyonunda kendisini ele veren AKP zihniyeti kana doymadığını bugün Karlıova'da yine gösteriyor" dedi.

Özgür Kadın Kongresi (KJA), Bingöl’de HDP seçim aracının şoförü Hamdullah Öğe'nin infaz edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
"Seçim çalışmaları kapsamında Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Serpmekaya köyünden çıkan HDP seçim arabasına uzun namlulu silahlarla kalleşçe gerçekleştirildi. Bu saldırı sonucunda Hamdullah Öğe adlı arkadaşımız olay yerinde yaşamını yitirmiştir" denilen açıklamada, şunlar ifade edildi: 

'90'LARIN KONSEPTİ DEVAM EDİYOR!'

"Seçim süreci boyunca HDP’ye yönelik saldırıların hiç durmadığı son olayla birlikte açıkça görülmektedir. AKP hükümetinin seçim sonuçlarını şimdiden görmesinin getirdiği korkunun sonucu olan provokasyonlar süreci aralıksız sürüp durmaktadır. 
Daha önce Ağrı provokasyonunda kendisini ele veren AKP zihniyeti kana doymadığını bugün Karlıova'da yine gösteriyor. Tarihi boyunca Kürt halkının inkâr ve imhası üzerine kurulmuş bir düzenin halen aynı mantıkla kendisini yaşatmanın peşinde olduğu AKP zihniyeti şahsında tekrar belirmektedir. İflas etmiş faşist devletçi zihniyetin son çırpınışları anlamına gelen imha süreçleri hafızalarda canlı tutulmak istenmektedir. Nasıl ki Kürt özgürlük mücadelesi boyunca siyasal alanda gelişme katetmek '90’larda faili meçhul olaylarla katledildiyse, tutuklanıp işkencelerden geçirilip 2000’li süreçlerde Serdar Danış ve Ebubekir Deniz arkadaşlar şahsında Kürt siyasal mücadelesine yönelik saldırı konseptleri devam ettirildiyse, Hamdullah Öğe arkadaş şahsında da bunun devam ettirilmek istendiği görülmektedir."

'BARAJLARI YIKARAK CEVAP VERECEĞİZ'

HDP'ye dönük gerçekleştirilen saldırıların demokrasi, barış ve özgürlük hayallerine karşı gerçekleştirilen saldırılar olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu saldırılar özgürlük yönünde arayışı olan kadınlara yönelik saldırılardır da. Her ne olursa olsun Kürt halkı provokasyonlara gelmeyecek ve özgürlük mücadelesini zaferle taçlandıracaktır. Bu saldırılara karşı verilecek en büyük cevabımız örgütlü mücadelemizi büyütmek ve barajları yıkıp geçmek olacaktır" denildi
İnfazı lanetleyen KJA, "Tüm halkımızı geliştirilen bu kışkırtmalara karşı tepkilerini ortaya koymaya, HDP’yi sahiplenmeye çağırıyor ve hiçbir baskının bizi yıldıramayacağını bir kez daha belirtiyoruz" dedi.