KJA: AKP polisi, gözaltında taciz ve tecavüze başvuruyor!

KJA, AKP polisinin kadınlara dönük cinsel saldırı ve işkencelerine sert tepki gösterdi. Üyeleri Sabiha Oran'ın, gözaltında taciz ve işkenceye uğradığını belirtti.

KJA, AKP polisinin kadınlara dönük cinsel saldırı ve işkencelerine sert tepki gösterdi. Üyeleri Sabiha Oran'ın, gözaltında taciz ve işkenceye uğradığını belirten KJA, "Bu zihniyeti ortadan kaldırmanın tek seçeneği, daha fazla direniş, daha fazla özgürlüktür" dedi.

Özgür Kadın Kongresi (KJA) Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde gözaltına alınan, üyeleri Sabiha Oran'ın taciz ve işkenceye uğraması hakkında açıklama yaptı.

Yazılı açıklama yapan KJA, AKP'nin savaş konsepti kapsamında, Kürt kadının kırılmaya çalışılan iradeyi sahiplenme direncine yöneldiğini, işkence ve her türlü şiddet politikalarını devreye koyduğunu belirtti.

'TOPLUM KADINLA KIRILMAYA ÇALIŞILIYOR'

KJA, tarihte bilinen bütün savaşlarda kadına şiddetin örtülü veya alenen uygulandığını,iktidar odaklı stratejilerle toplumun kadınla kırılmayaçalışıldığını vurgulayarak, "Bugün de DAİŞ barbarlığıyla halkları katleden ve her türlü şiddet uygulayan AKP polisi, özyönetimin öncü gücü ve direnişin bir parçası olan kadın mücadelesini kırmayı hedefleyerek uluslararası platformlarda kabul edilen 'insanlık karşıtı suçlar', 'savaş suçları'olarak tanımlanan suçlar işlemektedir. AKP iktidarı, Kadın Kurtuluş İdeolojisi’nin günümüzde yaşamın her alanında yaşamsallaşmasına karşıgeliştirilen ideolojik saldırılarla hakkı olanı yaşama talebinde bulunan bir halkın şahsında kadını teslim almayı amaçlamaktadır" dedi.

Açıklamada, şunlar da kaydedildi: "Kadının şiddete karşı öz savunmasını aldığı her yerde devreye konulan bu savaş konsepti ile Kürt kadınının ve toplumunun iradi kırımı hedeflenmektedir. 1990'larda Kürdistan’da yürütülen savaş için konuşan bir Türk general, kadına şiddetin mantığını çok yalın bir dille ifade etmişti: 'Başarmak istiyorsak önce analardan başlamalıyız, çocuklarını dağa uğurlayan, Ona ekmek veren kadınları bir şekilde vazgeçirmeliyiz' diyordu. Ve bunu katliamla, işkence ile taciz ve tecavüzle elde etme mücadelesine soyundu. Bu kadınların nicesi şehit düştü, işkencelere maruz kaldı, kahramanlaştı. Ve o kadınlar, binlerce kahraman evlat daha yetiştirdi.

Yüzyılların kendisinde yarattığı kırılmaları ulus ve cins mücadelesiyle yeniden var olmaya dönüştüren, yaşamın her alanında irade olan biz kadınlar böyle bir direniş geleneğinden geliyoruz. Bu şiddetin bizi kumanda etme, kontrol altına alma gayesi taşıdığını biliyoruz. Devlet eliyle uygulanan bu şiddet iktidar odaklı medya ve sivil toplum kurumlarınca perdelenerek, manipüle edilerek servis ediliyor halkların burada yaşananşiddeti görmesi engelleniyor."

'ÜYEMİZ TACİZ VE İŞKENCEYE UĞRADI AMA TAVİZ VERMEDİ!'

AKP polisinin, direnen kadını gözaltında taciz, tecavüz ve hakaretle yıldırarak iradesini kırmayı amaçladığına dikkat çekilen açıklamada, "Son olarak Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde gözaltına alınan KJA üyesi Sabiha Oran, gözaltında farklı ekiplerce sistematik olarak günlerce taciz, hakaret, diz çöktürülerek kafasına silah dayatılarak ve tehdit edilerek işkenceye maruz kalmıştır. Tüm bu insanlık dışı uygulamalara rağmen arkadaşımız Sabiha Oran onurlu direnişinden taviz vermeyerek baskıcı eril ve faşist zihniyete karşı güçlü bir duruş sergilemiştir" diye belirtildi.

KJA, kadına dönük devlet tarafından hem ideolojik hem de fiziki yapılan bu vahşi ve insanlık dışı işkenceyi şiddetle kınadığını kaydederek, "Bu zihniyeti ortadan kaldırmanın tek seçeneği, daha fazla direniş, daha fazla özgürlüktür" dedi.