KJA çalışanı Bayram toprağa verildi

KJA çalışanı Fadile Bayram Adana'da binlerce kişi tarafından toprağa verildi

Amed'de dün yaşamını yitiren KJA çalışanı Fadile Bayram'ın cenazesi, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan işlemlerinin ardından bugün konvoyla Adana'ya gönderildi. Bayram'ın cenazesini yüzlerce kişiş onlarca araçla Adana'nın Sarıçam ilçesi İncirlik Kavşağı'nda "Fadile yoldaş ölümsüzdür" sloganı ile karşıladı. Konvoyla Adana merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi Karasu Kavşağı'na getirilen Bayram'ın, burada dini vecibeleri yerine getirildi. Dini vecibelerin ardından Bayram, cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere Küçükoba Mezarlığı'na doğru yolay çıkarılırken, kitle de cenaze aracının ardında yürüyüşe geçti. 

Yürüyüşe, HDP Adana il ve ilçe yöneticileri, HDP Adana milletvekili adayları Vedat Özkan, Tugay Bek, Rıdvan Turan, Feride Peynirci, Hıdır Koluman ve Hatice Kavran, HDP Urfa Milletvekili Adayı Dilek Öcalan ve Leyla Güven, HDP Batman Miletvekili Ayla Akat Ata, KJA, MEYADER, Barış Anneleri, DEM-GENÇ ile binlerce kişi katıldı. Cenaze aracı Küçükoba Mezarlık giriş kapısı önünde gelindiği sırada Bayramı'ın naaşı kadınlar tarafından cenaze aracından çıkarılıp, omuzlara alındı. Bayram, alkışlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi. Defin işlemi sonrası kitle özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu sonrası Bayram'ın kardeşi Lezgin Bayram cenazeye katılan kitleye teşekkür etti. 

Kongreya Jinên Azad (KJA) ise yaptığı açıklamada şunları belirtti: "18 Mayıs'ta KJA çalışanı Fadile Bayram arkadaşımız tasvip etmediğimiz bir ölüm biçimiyle kendi yaşamına son vermiştir. bu ölüm biçiminden kaynaklı derin bir üzüntü duyduğumuzu belirtiyor ailesine başsağlığı diliyoruz."