KJA'dan kaçırılan kız çocuğuyla ilgili açıklama

KJA, 11 yaşındaki kız çocuğunun kaçırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

KJA, 9 Ekim'de kaçırılan ve o günden bu yana kendisinden haber alınamayan 11 yaşındaki kız çocuğu ile ilgili için basın açıklaması yaptı.  
KJA adına açıklamayı okuyan KJA Aktivisti Emine Aslan, 9 Ekim günü Amed'in Sur ilçesinde evine dönmek isteyen 11 yaşındaki kız çocuğunun Mehmet Tülay adındaki şahıs tarafından kaçırıldığını ve o günden bu yana kiz çocuğundan haber alınamadığını belirtti.

'SUÇ DUYURUSUNA RAĞMEN GEÇ MÜDAHALE EDİLDİ'

Mehmet Tülay adlı şahsın aileyi arayıp kız çocuğunun kendi yanında bulunduğunu ve hiçbir koşul altında aileye iade etmeyeceğini söylediğini aktaran Aslan, "Aile Emniyete, Valiliğe ve Savcılığın yanı sıra ilgili tüm kurumlara durumu iletip suç duyurusunda bulunmasına rağmen soruşturma dosyasına baktığımızda suç duyurusunda bulunulan tarih ile müdahale tarihleri arasında oldukça uzun bir zaman aralığı olduğunu görüyoruz" dedi.

'TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLMELİ'

Müdahale için gecikmeleri sebeplerini sorduklarında sürekli bir gerekçe ile cevaplandırıldıklarının altını çizen Aslan, "Kadın merkezleri olarak bir kez de basın yoluyla sesleniyoruz: 11 yaşındaki kız çocuğunu bulmak için tüm imkânlarınızı seferber edin" ifadelerini kullandı.