KJA'dan kadınları hedef alan Erdoğan'a sert tepki

KJA, kendisini sırtını dönerek protesto eden kadınlara yönelik 'ahlaksız' diyen Erdoğan'a tepki gösterdi.

Özgür Kadın Kongresi ( KJA), yazılı açıklama yaparak, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Iğdır'da kendisini sırtlarını dönerek protesto eden kadınlara ilişkin sözlerine tepki gösterdi.
HDP'li kadınlar, 'açılış' adı altında Iğdır'a giden Erdoğan'ı sırtlarını dönerek protesto etti. Erdoğan ise eylemci kadınlara için "ahlaksız" suçlamasında bulunarak, "Ne anlama geldiği belli de, edebimiz müsaade etmez" ifadelerini kullandı.

'HDP ÜZERİNDEN KADINLARA SALDIRIYOR'

KJA, Erdoğan'ın sözlerine ilişkin açıklama yaparak, şunları ifade etti: "Eril zihniyet  kadınlara yönelik saldırılarına hız kesmeden devam etmektedir. İktidar her türlü pis oyunlarına kadınları karıştırmaktan geri kalmamakta, yine kadın bedeni üzerinden siyasetini yürütmektedir. Cumhurbaşkanı'nın kadına yönelik 'ahlaksız' tanımlaması eril siyasetin çirkin, kirli yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Kapitalist modernitenin kadın bedeni üzerinde yürüttüğü alçak politikalar iktidarın diline bir pelesenk olmuş ve bir kadın partisi olan HDP üzerinden tüm kadınlara yönelik bir saldırı başlatmıştır. Bu aslında bize örgütlü kadın gücünün iktidarı ne denli hedef aldığının ve var olan parlamentonun bu durumdan ne kadar çekindiği korktuğunu saldırgan politikalarıyla bir kez daha açığa çıkartmıştır. İktidar mutlak gücünü yitirmeye başladıkça zorba ve sömürgeci erkek aklı ve diliyle toplumun öncü gücü olan kadını hedefine almaktadır. Çünkü bilmektedir ki, beş bin yıllık köle zihniyetini değiştirecek ve toplumda özgürlüğü inşa edecek olan kadındır. Kadın asla kendi bedeni üzerinde yürütülen siyasete izin vermeyecektir."
Toplumun özgürlüğünün kadın özgürlüğünden geçtiğine dikkat çekilen açıklamada, bu nedenle iktidarın HDP’yi ciddi bir tehdit olarak algıladığı belirtildi. "Çünkü iktidar da bilmektedir ki, 7 Haziran günü Kürdistan ve Türkiye halkları yeni bir yaşam ve yeni bir demokrasinin temellerini atacaktır. Kadınlar bir sel gibi akarak iktidarın barajlarını yerle bir edecektir" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'KADINLAR HDP'Yİ SAHİPLENMELİ'

"Biz KJA’lı kadınlar olarak Cumhurbaşkanı'nın kadının özgür iradesine yönelik olan bu düşmanca ve saldırgan tavrını kınıyoruz. Tüm kadınların iktidarın kadına yönelik bu tavrını değiştirme gücü vardır ve tüm kadınlar özgün örgütlü güçlerini geliştirerek buna karşı tepkilerini eylemselliklerle ortaya koymalı, HDP’yi sahiplenmeli ve özgür kadın mücadelesini zafere taşımalıdır."