KJA: Demokratik direnişi büyütelim

KJA, askeri darbe girişimine dönük açıklamasında, iki tarafa da tepki göstererek, "Hangisi başarılı olursa olsun her iki durumda da darbe gerçekleşmiş olacaktır" dedi.

Kongreya Jinên Azad (KJA), dünkü askeri darbe girişimine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, henüz içeriği ve biçimi tam ortaya çıkmayan darbe girişimini devletin ve hükümetin iktidar çatışması olarak değerlendirilerek, "Cizre'de, Sur'da, Gever'de, Nusaybin ve Şırnak'ta yüzlerce sivili yakan, sivil katliamlar yapan on kenti yakıp yıkan aynı güçlerin çatışmasıdır" denildi. 

Ortadoğu'da yaşanan değişimler ve yaşanan iktidar çatışmasına değinilen açıklamada, şunlar ifade edildi: "Esasında Kürt sorununun yarattığı kriz bulunmaktadır ve bu iktidar klikleşmeleri, çatışmaları üretmektedir. Kürt Özgürlük Mücadelesini yok etmek uğruna DAİŞ devleti ve hükümeti özelliğini kazanan iktidarın iç ve dış politikada yaşadığı başarısızlığa karşı, Kürt halkının haklı mücadelesine karşı yenilenmiş uluslararası ittifak ve iç politik yapılanmalar sağlamaya, devlet krizini geçmiş statükoları yeniden tesis ederek çözmeye çalışan karşı iktidar grupları devreye girmiş bulunmaktadır." 

'İKİ TARAF DA DARBECİ'

İkili bir darbe mekaniğinin devrede olduğuna dikkat çekilen KJA açıklamasında, şöyle devam edildi:

"Hangisi başarılı olursa olsun her iki durumda da darbe gerçekleşmiş olacaktır. Birinin askeri diğerinin sivil olduğu bir darbe savaşlarıyla karşı karşıya bulunmaktayız" ifadeleri kullandı. Demokratik direniş cephesinin büyütülmesi çağrısının yapıldığı açıklamada şöyle denildi: "Kürdistan da faşizme ve vahşi soykırıma karşı sessiz kalanlar bu ateş sizi de tüm ülkeyi de yakar tespiti çok üzgünüz ki doğrulanmaktadır. Demokratik Cumhuriyet inşası temelinde tüm sorunlarımızı tartışacağımız, çözümlerini geliştireceğimiz ve ülkemizi bir özgür yaşam bahçesi yapacağımız demokratik toplum mücadelesinde birleşmek darbelere karşı doğru mücadeleyi açığa çıkaracaktır."