KJA, İstanbul'da bir haftalık etkinlik takvimini açıkladı

KJA'lı kadınlar, İstanbul'da bir hafta boyunca etkinlikler düzenleyecek.

KJA İstanbul Koordinasyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü'ne ilişkin etkinlik takvimini açıkladı.
HDP İstanbul İl Binasında bir araya gelen KJA'lı kadınlar, bir hafta boyunca düzenleyecekleri etkinlikleri açıkladı.
25 Kasım'ı devlet tarafından katledildikten sonra  bedeni çıplak bir şekilde teşhir edilen Ekin Wan’a ve 21. Yüzyılda DAİŞ’in zorla alıkoyduğu kadınlara adayan KJA üyeleri, "Erkek şiddeti ideolojiktir, öz savunma haktır" şiarıyla  alanlara çıkmaya hazırlanıyor. 

EKİN WAN VE DAIŞ'İN ALIKOYDUĞU KADINLARA ADANIYOR

Kadınların bugün HDP Güngören İlçe Binasındaki panelle başlatacağı etkinlikler, 28 Kasım'da HDP Ümraniye İlçe Binasındaki panelle son bulacak. 

'ÖZ SAVUNMA GELİŞTİRMEK HAYATİDİR'

Toplantıda açıklama yapan KJA İstanbul Koordinasyonu Sözcüsü Pınar Kandal, 25 Kasım'ı ev, sokak ve direniş mevzilerinde geliştirdikleri öz savunma ile karşıladıklarını vurguladı. 
Devlet şiddetinin, erkek şiddetini beslediğini ve ikisinin buluştuğu noktada faşizmin ortaya çıktığını kaydeden Kandal, "Kürdistan‘da bugün faşizmin tüm emareleri yaşanmakta. Bu faşizmi durduracak, toplumun demokratikleşmesinde öncü  olacak yegâne  güç örgütlü kadındır” dedi. Kandal, öz yönetimin bu anlamda kadınların kendisiyle buluşma, kendi özüne yabancılaştıran her türlü uygulamadan kurtulma fırsatı olduğunu belirtti. "Kadınların özgürleşmesi toplumun özgürleşmesidir” diyen Kandal, devlet ve erkek şiddetine karşı kadınların öz savunmalarını  geliştirmelerinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Şiddeti ortadan kaldırmanın ve sistemin özgürlükçü kılmanın en temel yolunun örgütlenme ve öz savunmadan geçtiğinin altını çizen Kandal, açıklamasını, Maria Teresa Mirabel’in, 'Belki de bize en yakın şey ölüm; fakat bu bizi korkutmuyor, haklı olan her şey için mücadeleye etmeye devam edeceğiz' sözleriyle sonlandırdı. 

ETKİNLİK TAKVİMİ

KJA Kadın Koordinasyo'nun bir haftalık programı şöyle:
19 Kasım
HDP Güngören İlçe Binasında, saat 14.00'te panel 
21 Kasım 
HDP Küçükçekmece İlçe Binasında, saat 17.00'de panel ve film gösterimi, 
HDP Avcılar İlçe Binasında, saat 17.00'de film gösterimi,
22 Kasım
Bakırköy Meydanı'nda saat 14.00'te oturma eylemi; HDP Sancaktepe İlçe Binasında panel; HDP Maltepe İlçe Binasında saat 15.00’de yürüyüş ve oturma eylemi; HDP Kâğıthane İlçe Binasında saat 14.00’te film gösterimi ve söyleşi; HDP Zeytinburnu İlçe Binasında saat 15.00’te film gösterimi ve panel; HDP Fatih İlçe Binasında saat 15.00’de panel ve film gösterimi; HDP GOP İlçe Binasında saat 14.00’te film gösterimi ve söyleşi.
23 Kasım
Galatasaray'daki postanede saat 13.00’te TUAD ile birlikte cezaevinde tutsak kadınlara şal ve kart gönderilecek, daha sonra erkek şiddetine karşı tiyatro gösterimi yapılacak; HDP Sultangazi İlçe Binasında saat 19.30’da eski karakoldan cemevine yürünecek. 
24 Kasım
HDP Sultanbeyli İlçe Binasında saat 14.00’te panel; HDP Kartal İlçe Binasında saat 18.00'de Eğitim-Sen önünden meşaleli yürüyüş; Esenyurt’ta saat 17.00'de erkek  şiddetine karşı meşaleli yürüyüş.
25 Kasım
25 Kasım Kadın Platformu ile  saat 19.30‘da Tünel'den Galatasaray Meydanı’na yürüyüş. 
28 Kasım
Demokrasi güçlerinin, Gazi'deki cemevinde 14.00-18.00 saatleri arası sunum, serbest kürsü ve panel; HDP Ümraniye ilçesinde panel.