KJA: Kadınlar faşist ve cinsiyetçi saldırıları boşa çıkaracaktır

KJA, AKP hükümetinin kadın iradesine ve topluma yapılan faşist ve cinsiyetçi saldırıları kınayarak, “Kadınlar bu saldırılar karşısında iradesine sahip çıkıp örgütlülüğünü güçlendirerek bu uygulamaları boşa çıkaracaktır“ dedi.

KJA, AKP hükümetinin kadın iradesine ve topluma yapılan faşist ve cinsiyetçi saldırıları kınayarak, “Kadınlar bu saldırılar karşısında iradesine  sahip çıkıp örgütlülüğünü güçlendirerek kadın ve toplum kıyımına yol açan bu uygulamaları boşa çıkaracaktır“ dedi.

Kongreya Jinên Azad(KJA) Rojava kadın devriminin dünyada ve Ortadoğu'da kadınlara umut olduğu bir dönemde Türkiye'de yapılan  7 Haziran seçimlerinin halklar ve kadınlar açısından demokratik ve özgür bir yaşam zeminini açığa çıkarttığını belirtti. KJa, ancak tek başına iktidar olmak isteyen AKP hükümetinin toplum içerisinde kaos ortamı yaratarak özgür ve demokratik bir yaşamdan yana olan herkesi hedef haline getirerek tutuklama ve imha politikalarını uyguladığını ifade etti.

‘İNSANLIK DIŞI UYGULAMALARA RAĞMEN HALKIN DİRENİŞİ SÜRÜYOR‘

KJA açıklamasında, “Meşru ve demokratik bir hak olan halkların kendini yönetme talebine AKP hükümeti tanklarla, toplarla ve tüm askeri gücüyle yönelerek bir katliam gerçekleştirmeyi hedeflemiştir. Başta özyönetimlerin ilan edildiği Nusaybin, Silvan, Cizre, Sur, Hakkari ve daha birçok kentte yüzlerce sivil öldürülmüş ve binlerce insan gözaltına alınıp tutuklanmıştır. İçişleri Bakanlığı düzeyinde Silvan'ın üç mahallesi için 'Haritadan sileceğiz' gibi katliam çağrısını yapan beyanlar verilebilmiştir.

Silvan'da bugün 11'inci gününe giren ve 6 kez üst üste ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla insanlık ve hukuk dışı bütün uygulamalar devreye konulmuştur. Bu süreç içerisinde 7 sivil katledilmiş, uygulanan ambargo ve kuşatmayla halk göçe zorlanmıştır. Ancak bu insanlık dışı uygulamalara rağmen halk direnişini devam ettirmektedir. Bu direnişin öncülüğünü yapan kadınlar öncelikle AKP güçlerince hedef haline getirilmiştir“ denildi.

‘KADIN DİRENİŞİ CİNSİYETÇİ SÖYLEMLERLE İTİBARSIZTIRILMAK İSTENİYOR‘

“Kadına yönelik nefret söylemlerini derinleştirerek antidemokratik uygulamalarını ve savaş halini her koşul altında devam ettireceğini belirten AKP hükümetinin polisleri en son HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, DTK eşbaşkanı Selma Irmak,  HDP milletvekilleri Besime Konca, Çağlar Demirel ve Hüda Kaya'yı öldürme kastıyla hedef almıştır“ denilen açıklamada, “Yine KJA Eşsözcüsü Ayla Akat Ata ve içinde seçilmişlerinde olduğu onlarca kadın halkla birlikte kuşatılan mahallerde bombardıman altındadırlar. Orada sivil halkın bulunduğu ve seçilmişlerin o bölgede olduğu yetkililere belirtilmesine rağmen bombardımana devam edilmektedir. Öte yandan kadınların katledilmeyle karşı karşıya kaldığı bu süreçte ana akım medya kadın direnişini cinsiyetçi söylemlerle itibarsızlaştırmaktadır“ ifadelerine yer verildi.

KJA son olarak şunları belirtti: “KJA olarak, kadın iradesine ve topluma yapılan bu faşist ve cinsiyetçi saldırıları kınıyoruz. Kadınlar bu saldırılar karşısında iradesine  sahip çıkıp örgütlülüğünü güçlendirerek kadın ve toplum kıyımına yol açan bu uygulamaları boşa çıkaracaktır.“