KJA: Yüksekdağ yalnız değildir!

KJA, Yüksekdağ'ın evinin basılmasına tepki göstererek, bunun, kadın özgürlük mücadelesini hedefleyen bir saldırı olduğunu belirtti.

Özgür Kadın Kongresi (KJA), HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın evine yapılan baskına karşı açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, şunlar belirtildi: "HDP Eş Genel Başkanı Sayın Figen Yüksekdağ’ın evine dün yapılan baskın, herhangi bir TBMM kararı olmadan yapılmıştır. Hukuksuzca yapılan baskında Sayın Yüksekdağ’ın evi dağıtılmıştır. Biz bu saldırıyı, Sayın Figen Yüksekdağ’ın şahsında, Kadın Özgür Mücadelesine yönelik yapılan bir saldırı olarak görüyoruz. Bu saldırının dokunulmazlık provası olarak ele alıyoruz. Demokratik siyaset yapmanın önünü tıkatmaya yönelik bir saldırı biçimidir. Biz bu haydutları Taybet Ana’dan, Seve Demir’den ve Asya Yüksel’den tanıyoruz. Bu saray diktatörünün faşizan tutumlarına son vermesini ve kanlı ellerini kadınlar üzerinden çekmesini istiyoruz. Bu saldırıyı Türkiyeli kadınların yürüttüğü mücadeleyle bertaraf edilecektir. Sayın Figen Yüksekdağ yalnız değildir!"

KJA, söz konusu baskını yapanlar ve emrini verenler hakkında derhal soruşturma açılması isterken, "Tüm kadınları kadın özgürlük mücadelesinin politik temsiliyet alanlarını ve temsilcilerini sahiplenme mücadelesini yükseltmeye davet ediyoruz" dedi.