KJK: 1 Kasım AKP-ERDOĞAN diktatörlüğünden kurtuluş günü olacaktır

KJK Koordinasyonu, hAKP- ERDOĞAN çetesinin kanlı faşizan rejimini ayakta tutmak için vahşetin her biçimini uygular hale geldiğini vurgulayarak, “1 Kasım seçimlerinin başarısı AKP-ERDOĞAN diktatörlüğünden kurtuluş günü olacaktır” dedi.

KJK Koordinasyonu, hiçbir farklılığa, muhalefete tahammül edemeyen AKP- ERDOĞAN çetesinin kanlı faşizan rejimini ayakta tutmak için vahşetin her biçimini uygular hale geldiğini vurgulayarak, “1 Kasım seçimlerinin başarısı AKP-ERDOĞAN diktatörlüğünden kurtuluş günü olacaktır” dedi.

KJK Koordinasyonu, “13 yıllık dikta iktidarı döneminde ülkemizde gelmiş geçmiş tüm iktidarların en densizi, kirlisi, vahşisi ve de katliamcısı olan AKP- ERDOĞAN çetesi tüm dünyanın gözü önünde alanen tarihin en büyük insanlık suçlarını işlemiş ve de işlemeye devam etmektedir” diye belirtti.

KJK, yeni yaşam projesi ile Türkiyeli halklarda, inanç kesimlerinde, kadınlarda ve gençlerde büyük bir umut ve heyecan yaratan HDP’nin yeni demokratik cumhuriyet rejiminin muştalayıcısı olarak halkların gündemine girmeyi başardığını kaydetti.  KJK, Türkiye’de barış ve demokrasi iradesinin ortak başarısı olan HDP, AKP- ERDOĞAN’nin “ileri demokrasi” kisvesi altındaki sulta rejimini deşifre edip, başarısızlığa uğratarak 7 Haziran seçimlerinde emek-demokrasi, barış bloku adına büyük başarı sağlayarak Türkiyeli halkların umudu olduğunu ifade etti. Halklarımızın bağrında yeşeren bu umudu hazmedemeyen AKP- ERDOĞAN çetesinin 7 Haziran sonrası katliamcı-savaşçı politikalara hız vererek halkları alternatifsizliğe mahkum etmek istediğine dikkat çekti.

‘AKP-ERDOĞAN ÇETESİ HALKLARIMIZIN BAŞINA MUSALLAT OLMUŞ KARA BİR BELADIR’

KJK açıklamasında, “Bugün halklara baskı, zülüm ve ölümden öte hiçbir şey sunmayan kanlı bir iktidarla yönetilmez hale gelen bir ülke gerçekliğinden bahsediyoruz. Hiçbir hukuki meşruiyeti olmayan siyasi soykırım operasyonları ile halkımızın seçilmişleri ve onurlu, yurtsever binlerce insan zindanlara atılarak halkımızın demokratik iradesi bloke edilmek istenmiştir. Tüm dünyanın ve insanlığın gözü önünde dağda, kırda, şehirde onurlu, demokrat, sosyalistlere, kadınlara, gençlere ve de çocuklara karşı tarihin en vahşi saldırıları yöneltildi. Saldırılar öyle bir hal aldı ki bugün kendi ülkemizde ben Kürdüm, demokratım, sosyalistim, barışseverim, insanlıktan yanayım demenin bile suç sayılıp yargılandığı bir noktaya gelip dayanmış bulunmaktayız.  Hiçbir farklılığa, muhalefete tahammül edemeyen AKP- ERDOĞAN çetesi kanlı faşizan rejimini ayakta tutmak için vahşetin her biçimini uygular hale gelmiştir. Kürdistan’ın il ve ilçelerinde ardı arkası gelmeyen katliamlar, sıkıyönetimler, yasaklar, tutuklanmalar ile paralel bir şekilde Türkiyeli sol-sosyalist, aydın güçlere yöneltilen vahşi katliamcı saldırılar Ankara katliamı ile zirveleşmiştir. Ölümde, zulümde, baskıda şiddette sınır tanımayan gözü dönmüş AKP-ERDOĞAN çetesi halklarımızın başına musallat olmuş en büyük kara beladır” denildi.

‘1 KASIM SEÇİMLERİNİ FAŞİZMLE HESAPLAŞMA GÜNÜ KILMAK GEREKMEKTEDİR’

“Bu katliamcı çete karşısında sessiz kalmak, sinmek ve direnmemek tarihe suç ortaklığı olarak geçecektir” denilen açıklamada, “Türkiye halkları, kadınlar, gençler oyları ve mücadeleleri ile bu faşizme ortak olmadığı gibi olmayacaktır da. HDP demek, kadınların, gençlerin dolayısıyla halkların ve tüm demokrasiden yana olanların ortak iradesi ve sesi demektir. Bu nedenle bugün HDP’ye sahip çıkmak ve bu iradenin başarısına ortak olmak demektir. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halklar aktif olarak bu seçim çalışmalarına katılarak bu ortakçı-birleştirici barış ve demokrasi iradesinin başarısını 7 Haziran’da olduğu gibi 1 Kasım’da da taçlandıracaktır. 400 vekil takıntısıyla tekçi bir iktidar ve diktatörlüğü elde etmek isteyen AKP-ERDOĞAN çetesi 7 Haziran’dan bu yana gerçekleştirdiği katliamları daha da arttıracaktır. Bu gözü dönmüş iktidar güruhu karşısında rehavete kapılmamak, sandıklara sahip çıkmak onuruna ve katledilenlerin mücadelesine sahip çıkmaktır. Tüm bu nedenlerden ötürü barış demokrasi güçleri olarak tüm süreçlerden daha güçlü bir şekilde birlik örgütlülük ve direniş gücümüzü yükselterek yarınlarımızın özgür demokratik geleceği için 1 Kasım seçimlerini faşizmle hesaplaşma günü kılmak gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

‘1 KASIM SEÇİMİ DİKTATÖRLÜKTEN KURTULUŞ GÜNÜ OLACAKTIR’

KJK Koordinasyonu açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

“1 Kasım seçimlerinin başarısı AKP-ERDOĞAN diktatörlüğünden kurtuluş günü olacaktır.

1 Kasım seçimlerinin başarısı Amed, Suruç, Cizre ve Ankara katliamlarının intikamı ve yanıtı olacaktır.

1 Kasım seçimlerinin başarısı Cizre’de 35 günlük bebeğin katli ve cansız bedeninin dondurucuda bekletilmesinin, sokağa çıkma yasağının olduğu her yerde çocukların dahi acımasızca katledilmelerinin, Berkin Elvan’ların ve Adana’da annesinin kucağında katledilen 3 yaşındaki çocuğun demokratik intikamı ve cevabı olacaktır

1 Kasım seçimlerinin başarısı Varto’da Ekin Van yoldaşımızın cansız bedenine uygulanan vahşi ve insanlık dışı saldırıların ve Ekin yoldaşımız şahsında tüm kadınların bu kadın katili ve düşmanı iktidardan intikamı ve cevabı olacaktır.”