KJK: AKP faşizmine karşı mücadelemizi ortaklaştıralım

1 Haziran Hamlesi dolayısıyla açıklama yapan KJK, “Erdoğan diktatörlüğüne ve AKP faşizmine karşı tüm kesimleri direniş mücadelemizi ortaklaştırmaya ve özgür, eşit, demokratik ortak yaşamımızı inşa etmeye çağırıyoruz” dedi.

KJK Koordinasyonu, 1 Haziran Hamlesi’nin yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yaptı.

Kürt halkının özgürlük mücadelesinde 1 Haziran Hamlesi ile birlikte çok tarihi ve önemli bir kararlaşma yaşandığını belirten KJK, “Şimdi sürdürdüğümüz öz yönetim direnişimizin yakın tarihimizdeki en önemli zeminlerini oluşturmuştur. 1 Haziran Hamlemiz Kürt halkının, hareketimizin sömürgeciliğe karşı mücadele iradesini ortaya koyan bir direniş hamlesidir” dedi.

KJK açıklamasında devamla şunlar ifade edildi:

“Ortadoğu’da yaşayan en kadim halklardan olan Kürt halkının tarihi sürekli olarak bu toprakları işgal etmek isteyen yabancı güçlere karşı hep öz savunma ve direniş savaşları ile doludur. Kürt halkı varlığını sürdürmek, ana vatan topraklarında insanca ve onurluca yaşamak için sürekli direnmiş ve işgalleri kabul etmemiştir.

1 Haziran Hamlemiz Kürt halkının insanca ve onurluca yaşayabilmesi için öz savunmanın sürekliliğini ve devamlılığını simgeleyen tarihi bir karardı. Kürt halkı bu topraklarda özgür, eşit, onurlu ve insanca bir yaşamın koşullarını oluşturana dek direnecek ve gerilla güçleri bu topraklarda varlığını hep sürdürecektir. Halkımız, Kürt kadınları ve gençleri teslimiyeti, onursuz yaşamı, Türkleşmeyi, asimilasyon politikalarını asla kabul etmeyecektir. 1 Haziran Hamlemiz Kürt halkının varlığını ve onurunu koruma savaşının tarihsel hamlesi olmuştur.

Bugün Cizre, Sur, Silopi, Gever, Şırnak’taki direniş Kürt halkının, kadınların, gençlerin özgür, eşit yaşama duydukları özlemin ve bunun kararlılığının simgesidir. Kürt halkı bu topraklarda özgür yaşamayı direnişi ile çoktan hak etmiştir. İşgalci ve istilacı Türk devlet güçlerinin, DAİŞ’in, faşist Erdoğan’ın kolluk güçlerinin bu direnişi bastırmaya gücü asla yetmeyecektir. Kürt özgürlük hareketimiz, halkımız, kadınlar ve gençler, çocuklar ve yaşlılar toplumun tüm fertleri Önderlik gerçeğindeki direniş özünün öncülüğünde direnecektir.

Kürt halkına ve Türkiye’nin özgürlük, demokrasi ve devrimci güçlerine karşı faşist Erdoğan ve AKP hükümetinin düzenlediği imha seferleri bu topraklarda gerilla olduğu müddetçe asla amacına ulaşamayacaktır.

Kürt halkının haklı mücadelesi tüm halkımızın birlikte mücadelesi ile aşılabilecektir. Bu temelde 1 Haziran Hamlesi’nin ruhu ile şimdiki öz yönetim direnişlerini saygı ile selamlıyoruz. Cizre, Sur, Nusaybin başta olmak üzere Kürdistan şehirlerinde yaşanan direnişlere öncülük yapan şehitlerimiz mücadelemizin öncü kahramanları olarak ölümsüzleşmiştir. Kürt kadınları ve gençleri bu özgür ruhun ve öncü kişiliklerin peşinden sömürgeciliğe karşı direnerek ve özgür ve eşit yaşamı yaratarak başarıları art arda kazanacaktır.

Aynı zamanda Gezi direnişinin üçüncü yılında Gezi direnişinde şehit düşenleri saygı ile anıyoruz. Gezi direnişi ve ruhu Türkiye’ deki faşist ve diktatör sisteme karşı verilmiş görkemli bir cevap ve halk ayaklanmasıdır. Türkiye halklarının direniş tarihinde yeni ve farklı bir adımı ifade etmiştir. Türkiye’nin demokratikleşmesi, özgürleşmesi Gezi ruhunun canlandırılması, süreklileştirilmesi ile mümkündür. Gezi olayları, Gezi serhildanı Türkiye halkının Türk devlet gerçeğini tanıması açısından da önemlidir. Türk özel savaş güçlerinin şövenist, ikiyüzlü, imhacı yüzü bu ayaklanma ile gün yüzüne çıkmıştır. Gezi ayaklanmasını ve ayaklanmada şehit düşen canları bir kez daha saygı ile anıyoruz.

1 Haziran ve Gezi’deki halkların, kadınların ve gençlerin direniş duruşu bugün Kürt ve Türkiye halklarının diktatörlüğe ve faşizme karşı ortak mücadelesinin geliştirilmesinin tarihi mücadele birikimini açığa çıkarmıştır. Erdoğan faşizmine karşı kadın ve gençler öncülüğünde daha büyük ortak direnişlerin geliştirilmesi ve faşizmin yenilgiye uğratılması gereken tarihi günleri yaşıyoruz. Erdoğan diktatörlüğüne ve AKP faşizmine karşı kadınlar, gençler, sol, sosyalist, demokratik, aydın, yazar tüm kesimleri direniş mücadelemizi ortaklaştırmaya ve özgür, eşit, demokratik ortak yaşamımızı inşa etmeye çağırıyoruz.”