KJK: Halklar 1 Kasım’ı Kobanê zafer ruhu ile karşılayacaklar

KJK Koordinasyonu, halkların 1 Kasım seçim sürecini Kobanê zaferinin ruhu ile karşılayacaklarını belirterek, 1 Kasım’da, tüm kadınları ve de halkları ortak eylem birlikteliğine çağırdı.

KJK Koordinasyonu, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nün, bütün Ortadoğu halklarının zafer günü olduğunu belirtti. KJK açıklamasında, “Kobanê’ye karşı DAİŞ faşizminin eli ile gerçekleştirilen saldırıların hedefi Ortadoğu halklarının tarihsel demokratik direnişi ve kültürel renkliliği ile özgür yaşam iradesinin kırılmasıydı. Kobanê direnişi zafere ulaşmasaydı, bütün Ortadoğu karanlık güçlerin eline geçecekti. DAİŞ faşizminin eli ile Ortadoğu’nun direniş ruhu ve aydınlanması karanlık bir geleceğe sürüklenmek istendi. AKP hükümetinin doğrudan para militer gücü olan DAİŞ faşizminin amacı Ortadoğu’nun renklerini siyaha boyamaktı. DAİŞ faşizmi aynı zamanda erkek egemen zihniyetin bir ürünüdür. Bu zihniyete en büyük cevap, Kobanê kadın direnişinin öncülüğü olmuştur. Kobanê zaferi bu anlamda bütün Ortadoğu halklarının, kadınların, çocukların ve aynı zamanda dünya halklarının zaferidir” denildi.

‘BÖLGEDE YAKICI SÜREÇLER YAŞANIYOR’

Bölgede oldukça yakıcı süreçler yaşandığını vurgulayan KJK, “Türkiye’de ise ikinci kez genel seçim süreci gerçekleştirilecek. AKP hükümetinin despotik uygulamaları, iç ve dış politikada yaşanan tıkanıklıklar, Türkiye’yi derin bir kaosun içerisine sürüklemektedir. Kürt sorunu etrafında derinleşen, çelişkili ve de çatışmalı ortam yaratılmaya çalışılmaktadır. AKP hükümeti ve DAİŞ aracılığıyla, Rojava’da geliştirilen savaş, Bakur Kürdistan’a sıçramıştır. Savaş son olarak Ankara’da gerçekleştirilmiş katliam ile Türkiyelileştirilmiştir. Demokratik Türkiye uluslaşmasının gelişiminin önü alınmak istenmiştir. Bu savaş, devlet zihniyeti ile halklar arasında geliştirilmek istenen kirli bir savaştır. Bu savaşı durduracak yegâne yol, halkların demokratik birliktenliği ile oluşacak demokratik çözüm iradesidir” dedi.

‘1 KASIM HALKLARIN ZAFER GÜNÜ OLARAK TARİHE GEÇECEKTİR’

  “1 Kasım tarihi, Dünya Kobanê günü olarak da, tarihte önemli bir yer edinmiştir” denilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

“Kobanê direnişi, insanlık tarihinde yeni bir oluşumdur. Yeni bir süreçtir; yeni bir yapılanmadır. Ulus devlete dayalı hegemonik sistemin aşılmaya başladığı, Demokratik modernite güçlerinin de kendisini daha da görünür kıldığı bir değişim sürecinin tanımıdır. Kobanê zaferi, direnen kadınların ve halkların zaferidir. Kobanê etrafında kadınlar ve halklar büyük bir kenetlenmeyi gerçekleştirerek halkların direniş cephesini geliştirmiştir. Kobanê direnişi sadece Kürtlerin demokratik ulus mücadelesi değil, tüm halkların özgürlük mücadelesi halini almıştır.

Kobanê zafer ruhu ile 1 Kasım seçim sürecini de, halkların demokratik-özgür birliği ile taçlandıracağız. Bu seçim süreci sadece Kürt halkı açısından değil, tüm Türkiyeli halklar açısından da demokrasiden ve onurlu bir barıştan yana tercihini ortaya çıkaracaktır. Kadınlar ve halklar kendi kimliklerine, geleceklerine sahip çıkmak adına seçim sürecini örgütlemelidirler. Halklarımız ve Kürt, Türk, Laz, Ermeni, Alevi-Sünni bütün kadınlar AKP şahsında, tüm faşizan yönelimleri, soykırım ve toplumkırım politikalarını seçim gününde sandığa gömeceklerdir. 7 Kasımda, Halkların Demokratik seçim başarısına karşı geliştirilen saray darbesi söz konusu olmuştur. Başta Cizre olmak üzere; Amed, Suruç, Ankara katliamları iktidar eli ile gerçekleştirilmiştir. Bu katliamlara halkların direnişi cevap olmuştur. Aynı zamanda 1 Kasım seçimleri de halkların birlikteliğinin zaferi ile sonuçlanarak en büyük cevap niteliği halini alacaktır. Katledilen gençlerimizin, halklarımızın, aydınların ve de devrimcilerin hesabı, AKP hükümeti ve yandaşlarından sandıkta sorulacaktır. 1 Kasım günü, Kobanê direnişinin ve de halkların zaferi olarak, tarihe altın harfler ile yazılacaktır.”

‘TÜM KADINLARI VE HALKLARI ORTAK EYLEM BİRLİKTELİĞİNE ÇAĞIRIYORUZ’

1 Kasım Kobanê Direniş Günü’nü anlamlı kılanın fedaileşen ruh olduğunun altını çizen KJK Koordinasyonu, “Arinlerin, Revanların, Gulanların, Kaderlerin, Destinaların, Gelhatların fedai ruhları ile tüm dünyaya yayılan bir direniş ve özgür yaşam umudu haline gelmiştir. Halkların birliği zulüm, baskı, yoksulluk ve sömürü ile özdeşleşmiş tüm erkek egemen sisteme verilecek yanıt olacaktır. Tarihin seyrini halklardan yana çevirmek, yine halkların birliği ile olacaktır. Özellikle kadınlar bu tarihin başkahramanlarıdır. Kadınların ve de halkların eli ile inşa edilecek olan özgür bir yaşam halkların öz suyu niteliğinde olacaktır. 1 Kasım seçim sürecini, halklarımız Kobanê zaferinin ruhu ile karşılayacaklardır. Tüm bu temellerde 1 Kasım Kobanê direnişinde fedaice direnen yoldaşlarımızı, şehitlerimizi, direnen kadın gerçekliğini selamlıyoruz. 1 Kasım’da, tüm kadınları ve de halkları ortak eylem birlikteliğine çağırıyoruz” dedi.