KJK: Kadınlar Rojava devriminde kadın cinsinin özgürlüğünü buldu

KJK: Rojava devrimi başta kadınların büyük emeğiyle inşa edilmiştir. Bin yıllardır özgürlüğe hasret kadınlar, Rojava devriminde kadın cinsinin özgürlüğünü bulmuşlardır.

Rojava devriminin yıldönümüne ilişkin açıklama yapan KJK Koordinasyonu, “Rojava’daki Kürt halkı, Rojava devrimiyle somutlaşan özgürlük imkanını kalıcılaştırmak ve sistemleştirmek için büyük bir heyecan ve fedakarlıkla devrimci görevlerin üzerine yürümüştür” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KJK Koordinasyonu, destanlaşan bir direnişle toplumsal özgürlüğün inşasının somutlaştığı Rojava devriminin 4’üncü yılını tamamladığını kaydetti.

Rojava devriminin 4’üncü yıl dönümünü tüm Kürdistan ve bölge halklarına kutlayan KJK Koordinasyonu, “Rojava devrimi şehitlerini saygıyla anıyor ve anılarına bağlılık sözümüzü yineliyoruz. Slavalarla başlayan özgürlük direnişinin kahramanlar çizgisi, Arinler ve Revanlarla fedailiğin zirveleşmesine erişmiştir. Varşin, Viyan, Gelhat, Rubar, Gulan ve Ebu Leylalarla özgürlük tutkusu direnişte somutlaşmıştır. Rojava şehitlerinde somutlaşan, özgürlüğe ve halka fedaice bağlılık ruhu olmuştur. Onlar, Rojava devrimini tüm insanlığın hayranlıkla izlediği bir özgürlük destanı olarak yazmışlardır. Ve onlar sayesinde Rojava devrimi yenilmez bir halk iradesi olarak tarihe adını yazmıştır” dedi.

Rojava devriminin Kürt halkının en büyük özlemi olan özgürlük ve kendi öz gücüyle kendini yürütme iradesinin yaşam bulması olduğu da ifade edilen KJK Koordinasyonu açıklamasında şunlara yer verildi: “Rojava devrimi, devlet ve iktidarın toplumu sömüren aygıtları olmadan, toplumun kendi kendisini demokratik ilkelerle, nasıl yürütebileceğinin somutlaşması olmuştur. Devrimin gerçekleşmesinden bu güne Rojava’daki Kürt halkı, Rojava devrimiyle somutlaşan özgürlük imkanını kalıcılaştırmak ve sistemleştirmek için büyük bir heyecan ve fedakarlıkla devrimci görevlerin üzerine yürümüştür. Aynı zamanda, demokratik ve özgür bir toplumsal inşa için, başta Bakurê Kurdistan olmak üzere, tüm Kürdistan halkı da elbirliğiyle Rojava devrimin başarısı için elinden gelen her türlü desteği sunmuştur. Bu ortak direniş ruhu ile Rojava devrimi aynı zamanda ulusal birlik ruhunun somutlaşması olmuştur. Yine başta Kobanê’de olmak üzere Rojava direnişinde somutlaşan özgürlük ruhu tüm dünyanın ilgisini çekmiş ve Rojava özgürlükten yana olan herkesin buluştuğu bir yer olmuştur.

‘ROJAVA DEVRİMİ KADINLARIN BÜYÜK EMEĞİYLE İNŞA EDİLDİ‘

Rojava devrimi başta kadınların büyük emeğiyle inşa edilmiştir. Bin yıllardır özgürlüğe hasret kadınlar, Rojava devriminde kadın cinsinin özgürlüğünü bulmuşlardır. Toplumsal sistemin inşasından, devrimin savunulmasına kadar, kadınlar, büyük bir inançla, emek ve fedakarlıkla devrimci görevlerine sarılmışlardır. Rojava devriminde, özgürlüğe yürüyen kadın ruhu somutlaşmıştır. Rojava devrimini kadın devrimi yapan budur. Rojava devriminde somutlaşan kadın özgürlük ruhu Rojava devriminin başarısının ve yenilmezliğinin ifadesidir.

Rojava halkının özgürleşmesini kendisi için tehlikeli gören uluslararası ve bölgesel hegemon güçler, başta TC devleti olmak üzere, DAİŞ çetesini, Rojava devrimine karşı bir saldırı ve imha aracı olarak destekleyip güçlendirmişlerdir. Buna karşı, başta Kobanê direnişinde DAİŞ çetesinin iradesi kırılmıştır. Rojava Kürdistan’ın adım adım DAİŞ’ten temizlenmesi, Kürt halkının özgürlük tutkusunun direnişle destanlaşmasıdır. DAİŞ’e karşı tüm toplumun ortak ruhla direnişi, gençlerden, yaşlılardan, analara kadar tüm Rojava halkının devrimi savunmak için öz savunmaya geçmesi, halkın devrime sahiplenme iradesini göstermiştir.”

‘ORTADOĞU HALKLARINA ÖZGÜRLÜK UMUDU OLDU’

Rojava devriminin bugün başta tüm Suriye halkına ve bütün Ortadoğu halklarına özgürlük umudu olduğunu da kaydeden KJK Koordinasyonu, “Suriye’deki kaos durumu devam ederken, Rojava devrimi Suriye’deki tüm halklar için bir çekim merkezi olmuştur. Hala devam etmekte olan Minbic hamlesinde halkların özgürlük ekseninde birleştiğini görüyoruz. Gücünü birleştiren Suriye halklarının her türlü saldırıyı kırma gücü olduğunu ve adım adım özgürlüğü inşa edişini görüyoruz. Çetelerin elinden kurtulan kadınların coşkuyla özgürlüğe koşuşlarını görüyoruz. Halkların özgürlük ruhu, kadınların özgürlük coşkusu, tüm Ortadoğu halklarına umut olmaktadır. Rojava devrimi halkların öz iradesi, öz yönetimi, kültürlerin, inançların, ulusların birlikteliği demek olan demokratik ulusun, demokratik modernitenin somutlaşmasını ifade etmektedir. Bu nedenle de Rojava devrimi, özgürlük arayan tüm halkların özgürlük umudunun kesiştiği yerdir.

Rojava devrimi dördüncü yılını tamamlarken halk direnişinin giderek büyüyen görkeminin ifadesi olmaktadır. Tüm bunlar, büyük bir yurtseverlik aşkıyla canını feda eden kahraman şehitlerin eseridir. Rojava devriminin dördüncü yıl dönümü vesilesiyle devrimin inşacısı ve savunucusu olan Rojava şehitlerini bir kez daha saygıyla anıyoruz. Onlara bağlılık Rojava devrimini inşayı başarıyla tamamlamaktır. Bu temelde başta Rojava halkı olmak üzere tüm Kürdistan halkını ve demokrasiye, özgürlüğe gönül vermiş tüm herkesi özgürlük mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz. Rojava’da başlayan toplumsal özgürleşme tüm Kürdistan’ı aydınlatacak ve tüm Ortadoğu’ya ve özgürlük arayışı olan tüm toplumlara özgürlük ışığı olacaktır” dedi.