KJK: Kadınları her alanda mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz

Doğu Kürdistan’ın Mahabad kentinde Ferinaz Xosrawani isimli genç katının İtlaat ve özel güçler tarafından tecavüz edilmeye çalışılması karşısında sergilediği direnişin Rojhilat Kürdistan’ında tarihsel bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Doğu Kürdistan’ın Mahabad kentinde Ferinaz Xosrawani isimli genç katının İtlaat ve özel güçler tarafından tecavüz edilmeye çalışılması karşısında sergilediği direnişin Rojhilat Kürdistan’ında tarihsel bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan KJK Koordinasyonu, İran rejiminin her türlü insanlık dışı yöntemi kullanarak, Kürt halkına karşı vahşi bir savaş yürüttüğünü belirtti. Bu savaşta en fazla hedeflenenin kültür ve direniş geleneğinin taşıyıcısı ve Şirin Elemhuli şahsında temsilini bulan öncüsü kadının olduğunu kaydeden KJK Koordinasyonu, “İdamlar, işkence ve fuhuş, tecavüz ve uyuşturucunun devlet eliyle yaygınlaştırılması gibi her türlü özel savaş yöntemleri ile Rojhilat halkımız teslim alınmak ve sindirilmek istenmektedir. İran rejimi Kürt halkına ve kadınlarına ajanlaşmayı ve onursuzca bir yaşamı dayatmaktadır. Kadınların bu kadar bilinçli bir şekilde ve devlet eliyle her türlü tecavüz, şiddet, asitli-bıçaklı saldırı ile sindirilmeye çalışılması, Kürt kadınının Kobani direnişinde sergilediği fedai özgürlük çizgisine İran faşist devletinin verdiği karşılıktır. Kürt kadınının günümüzde Ortadoğu halklarında ve dünya halklarında yarattığı büyük özgürlük umudu ve hayranlığı karşısında İran devleti bu tür vahşi ve en kirli yöntemlerle intikam almaya çalışmaktadır. En son Ferinaz Xosrawani’nin bizzat İtlaat ve özel güçler tarafından tecavüz edilmeye çalışılması karşısında sergilediği direniş, Rojhilat Kürdistan’ında bir tarihsel dönüm noktasıdır. Rojhilat Kürdistan halkımız bundan sonra hiçbir faşist saldırıyı kabul etmeyecektir” dedi.

Rojhilat halkının başta Mahabad, Piranşar, Şino, Sine ve Merivan olmak üzere her alanda ortaya koyduğu öfke ve serhildanın İran rejiminin oluşturmak istediği korku duvarını yerle bir ettiğini de vurgulayan KJK Koordinasyonu, açıklamasında şunları belirtti: “Halkımız artık İran rejiminin her türlü özel savaş politikalarını hiçbir şekilde kabul etmeyeceğini ortaya koymuştur. Başta Mahabad halkı olmak üzere bütün Rojhilat halkımızı Kobanê ve Rojava’daki direniş ruhuyla selamlıyoruz. Ferinaz onurlu, özgür ve demokratik yaşamın yüreğimizde ve zihnimizde yeniden yeşeren sembolü ve Şirin Elemhuli’lerin, Ferzad Kemanger’lerin, Hemin yoldaşların direnişinin filizlenmesidir.

İran rejiminin kadına el atan ve halkımıza her türlü onursuzluğu dayatan çirkin politikalarını bir kez daha lanetliyoruz. Halkımızın serhildan duruşunu selamlıyor; bütün Kürdistan parçalarındaki Kürt halkını ve kadınlarını demokratik ulusal tutum almaya, Rojhilat halkımıza güçlü sahip çıkmaya ve birliğini güçlendirmeye çağırıyoruz. Kürt halkı tarihinin en büyük demokratik birliğini sağlayarak ortak mücadele bilinci ile zihnimizde ve yüreğimizde oluşturulan sınırları yıkarak demokratikleşmenin ve özgürlüğün öncülüğünü yaratacaktır!

Bütün Kürt kadınlarını her alanda mücadeleyi yükseltmeye ve İran rejimini protesto etmeye çağırıyoruz.”