Köln'de kadınlar ve gençler İran rejimini protesto etti

Doğu Kürdistan'ın Mahabad kentinde Ferinaz Xosrawani isimli genç Kürt kadınının itlaat ve özel güçler tarafından tecavüz girişimi ve sonrasında yaşananlar Almanya’nın Köln kentinde protesto edildi.

Doğu Kürdistan'ın Mahabad kentinde Ferinaz Xosrawani isimli genç Kürt kadınının İtlaat (İran istihbarat servisi) ve özel güçler tarafından tecavüz girişimi ve sonrasında yaşananlar Almanya’nın Köln kentinde Viyan Kadın Meclisi, Ciwanen Azad, Nucan Kadın Meclisi ile PJAK'lılar bir araya gelerek İran rejimini protesto etti. Tarihi Dom Kilisesi önünde yapılan protestoya 100 Kürdistanlı katıldı.

Mitingde eylemciler sık sık "katil İran" ve "Jin, Jiyan Azadi" sloganları atarak İran rejimini protesto etti. Mitingde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ile Ferinaz Xosrawani fotoğraflarının yanı sıra PJAK, Ciwanên Azad, TJKE ve Paris'te katledilen 3 Kürt kadın devrimcinin posterlerini taşıyan Kürdistanlılar, uluslararası kamuoyuna İran üzerinde baskı kurmaya çağırdı.

Mitingde yapılan konuşmalarda, İran rejiminin Kürt halkına ve kadınına yönelik ahlaksızlığı ilk defa olmadığını altı çizilerek şunlar söylendi: "İran'da her türlü ahlaksızlığı rejim yapmakta. Kürt halkı ve Kürt kadını sürekli şiddet ve tecavüz ile korkutulup, sindirilmeye çalışılmakta. Ama halkımızın Mahabad ve diğer şehirlerde ortaya koyduğu direniş ve cesaret İran rejimini fena halde korkutmuştur. İran rejimi artık şunu bilmeli ki; Kürt halkı ve Kürt kadınına yönelik bu tür ahlaksızlığa karşı halkımız sessiz kalmayacak ve direnişini her yerde büyüterek, Ferinaz Xosrawani'yi sahiplenmeye devam edecektir" denildi.

Miting sloganlarla son buldu.

...