KÖM, Amed'de 'yeni yöntem ve taktikler' belirleyecek

KÖM, Amed'de siyasi sürece ilişkin yeni yöntem ve taktikleri belirlemek için toplanacak.

Kadın Özgürlük Meclisi (KÖM), siyasi durumu değerlendirmek, bundan sonra izlenecek yolu tartışmak, yeni yöntem ve taktikler belirlemek üzere 5-6 Aralık günlerinde Amed'de meclis toplantısı yapacak. 
Türkiye ve Kürdistan'da gelişen direnişe ilişkin kadınların üzerine düşen rolün nasıl oynanacağı da, toplantıda tartışılacak.
İki gün sürecek toplantının sonuçları ise 6 Aralık'ta saat 13.00’te Sümerpark’ta açıklanacak.

'SİVİLLERİ KATLEDEN SAVAŞ POLİTİKASI DEVREYE SOKULDU'

KÖM tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "7 Haziran genel seçimleri sonrası gerilim ve savaş politikaları hayata geçirilmeye başlandı ve bu politikalarda Rojava Devrimi'nin tehdit olarak görmesinin payı büyüktü. Devrimci  gençlerin öldürüldüğü Suruç Katliamı ve katliam sonrası Kürdistan coğrafyasının her yerinde hayata geçirilmek istenen halkların nasıl yaşamak istedikleri konusunda kararlarını kendilerinin vermek istemesi, yöneticilerini kendilerinin seçmeleri, merkezin yetkilerini sınırlandırmak gibi kısaca özetlenecek öz  yönetim ve devletin katliamlarına karşı meşru öz savunma haklarına karşı Esadullah ve benzeri katliam timleri aracılığıyla  özellikle sivilleri katleden savaş politikaları devreye sokuldu. Ankara Katliamı, gerilla cenazelerine yapılan işkenceler, cenazelerin defnine engel olmak ve daha nice vahşi yöntemler bu dönemin karakteristik özellikleriydi. Bu katliamlara son günlerde Tahir Elçi’ye yapılan suikast da eklendi."