Komalên Jinên Ciwan’dan genç kadınlara çağrı

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyon Kürdistan’da devam eden devlet terörü ve halk direnişine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Genç Kadın hareketi Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, tüm genç kadınları APOCU ruhla mücadele saflarına çağırdı.

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu açıklamasında, devletin Kürdistan’da uyguladığı teröre ve buna karşı gençlik ve kadın öncülüğünde gelişen direnişe dikkat çekildi.

Açıklamada şöyle denildi;

‘’Türk devletinin kanlı tarihine yakışır bir şekilde başlattığı topyekün savaş ve katliamlarına karşılık gençliğin ve kadının öncülüğünde başlatılan direniş hamlesi tüm Kürdistan’da artık bir varlık ve yokluk savaşına evrilmiştir. Halkların en insani hakkı olan kendi özyönetimlerini oluşturma mücadelesi AKP devletini deliye döndürmüş ve en vahşi yöntemlerle saldırıya geçmiştir. Kendinden olmayana, onunla benzeşmeyene, başkaldırana, isyan edene, işkence uygulamış, tecavüz etmiş, öldürmüş ve ortadan kaldırmaya çalışmıştır. Bu saldırılar karşısında başta gençlerin ve kadınların öncülüğünde muazzam bir direniş gösterilmiş, halkımız bulunduğu her alanı AKP terörüne karşı korumayı bilmiştir. Bu mücadelenin sonunda ulaşılacak nokta ya özgürlük ya özgürlük olacaktır.

Unutulmamalıdır ki, kadının tanrıça kültürüyle toplumsallığı yarattığı topraklara saldırmak genç kadınların en güçlü mücadele gerekçesi olmalıdır. Özellikle 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü genç kadınlar için, AKP’nin egemen zihniyetin ve şiddetinin en kirli temsilcisi olduğu bilinciyle direnişi zirveye ulaştıracakları gün olmalıdır. Direnen ve mücadele eden kadını kendi karşısında en büyük tehlike olarak gören erkek egemen zihniyetine verilecek en iyi cevap öncü ve örgütlü genç kadının gücüyle yaratılacak olan zaferdir. Tüm genç kadınlar şunu iyi bilmelidirler ki, sokağa çıkma yasaklarıyla başlatılan abluka en çok da direnen kadınlara karşı yapılmıştır. Erdoğan devleti bu yasaklarla kadına ‘’evinde otur yoksa seni öldürürüz, tecavüz ederiz, sokaklarda süründürürüz’’ demektedir. Bundan daha ileri bir şiddet daha ileri bir tecavüz kültürü olamaz. Bu bilinçle genç kadınlar sokağa çıkma yasaklarıyla direnen kadını hapsedeceğini sanan TC’ye o sokakları dar etmeli, değil tomalarını, tanklarını düşmanın gölgelerini bile Kürdistan’a sokmamalıdır.’''

Komalên Jinên Ciwan açıklamasında, tüm genç kadınlar mücadele saflarına davet edildi. Açıklamada, ‘’Genç kadının direniş bayrağı ile mücadeleyi doruğa ulaştırarak sembolleşen ve egemen erkek aklına cevap olan şehit Bermallerin, şehit Jiyanların, şehit Ekinlerin amaçlarına bağlılık ancak topyekün direniş halini daha da yükseltmek ve zaferle taçlandırmakla mümkün olabilir. Genç kadınlar, 25 Kasımı sömürgeci erkek zihniyetinin tarihin çöp sepetine gönderileceği zamana, Kürdistan topraklarını ise bunu devrimleştireceği mekana çevirmelidir. Kadınların öncülüğünde tecavüzcü sömürgeci Türk devletine karşı mücadelenin yükseltileceği her yerin direniş alanlarına çevrileceği gün olmalıdır. Bu temelde, tüm genç kadınlar APO ruhla mücadeleye ve özgür kadın öncülüğü ile egemen erkek aklını Kürdistan topraklarına hapsetmeye yönelmelidir. Başta 25 Kasım gününde olmak üzere tüm genç kadınları erkek terörüne karşı her alanı direniş sahasına çevirmeye çağırıyoruz’’ denildi.