Kongreya Star’dan tecride karşı imza kampanyası

Cizîrê Kantonu Kongreya Star Merkezi'nin Öcalan'a dönük tecride karşı başlattığı imza kampanyası sürüyor.

Cizîrê Kantonu Kongreya Star Merkezi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit ve baskıcı uygulamaların son bulması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gönderilmek üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları ve partilerden imza topluyor.
Kongre Star tarafından başlatılan ve Rojava genelinde başlatılan ve bütün kurumlardan imza toplanana kadar devam edecek olan kampanya sürüyor. 15 Haziran’da başlatılan kampanya Rojava’da faaliyet yürüten bütün parti ve sivil toplum örgütlerinden imza toplamayı hedefliyor. 
Devam eden kampanyaya ilişkin bilgi veren Kongreya Star Halkla İlişkiler Sorumlusu Kadriye Hisen, "CPT yetkilileri 28-29 Nisan'da Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirmiş ancak konu hakkında kamuoyu ile herhangi bir bilgi paylaşılmamıştır. Biz de hem bu görüşmenin ayrıntılarının ortaya çıkması, hem de Öcalan üzerinde uygulanan tecrit politikalarının derhal son bulması için imza kampanyası başlattık” dedi.

'ROJAVA İLE SINIRLI DEĞİL'

İmza kampanyasının sadece Rojava ile sınırlı olmadığına dikkati çeken Hisen, Kuzey ve Güney Kürdistan ile beraber Lübnan ve Avrupa'da da bu kampanya kapsamında imza toplandığını belirtti. Hisen; “Öcalan üzerindeki tecrit ve uygulamaların son bulması için başlattığımız bu hamle yoğun bir ilgi görmekte. Biz kendi alanımız olan Rojava bölgeleri içerisindeki bütün sivil toplum kuruluşları, parti ve kurumlardan imza toplayacağız. Toplayacağımız imzaları AİHM’e göndereceğiz” dedi.
Kampanya başladığı günden itibaren büyük bir ilgi görüyor.
 

...