Kopenhag ve Duisburg’da Ferinaz için eylem

Doğu Kürdistanlı Ferinaz Xosrawanî için Danimarka’nın başkenti Kopenhag ve Almanya’nın Duisburg kentinde eylem düzenlendi.

Doğu Kürdistan’ın Mahabat kentinde İran İstihbarat örgütü İtlaat’ın üyelerinin tecavüz girişiminden kurtulmak için çalıştığı otelin 4’üncü katından atlayarak yaşamını yitiren Doğu Kürdistanlı Ferinaz Xosrawanî için Danimarka’nın başkenti Kopenhag ve Almanya’nın Duisburg kentinde eylem düzenlendi.

KOPENHAG

Ferinaz Xosrewanî için Kopenhag’da İran Konsolosluğu önünde bir protesto eylemi düzenlendi.

Dört Parça Kürdistan’dan katılımın olduğu eylemde İran aleyhine sloganlar atıldı ve Mahabad’daki serhildan selamlandı. Eylemde PJAK Danimarka Komitesi, PYD ve FEYKURD adına birer konuşma yapıldı.

Sosyalist Halk Partisi milletvekili adayı ve Gladsaxe Belediye Başkan Yardımcısı Serdal Benli yaptığı konuşmada, İran rejiminin Kürtler üzerindeki baskı ve katliamlarına dikkat çekti. Kürdistan’ın dört parçasının bir olması gerektiğini söyledi.

Eyleme FEYKURD çatısı altında yer alan Kurdiskforum, PYD, PJAK, FOKUS-A, DKAF, Folkets Demokratiske Platform (HDP), Yekitiya Hunermandan Kurd, Dansk Kurdisk Kvindeforening, Holstebro Venskabsforening, Hillerød Kurdiske Kulturforening, Kurdisk Ungdom, Kurdisk Hus i Odense, Kurdisk Kulturforening i Horsen örgütleri de destek verdi.

DUİSBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de Ferinaz Xoşrowanî için bir protesto eylemi düzenlendi. 

Duisburg Kadın İnsiyatifi ve Ciwanên Azad’ın örgütlediği eylem Duisburg Stadı Forumu önünde gerçekleştirildi. Sık sık, “Jin, jiyan, azadi” sloganları atan kitle, Almanca bildiri dağıttı ve bir basın açıklaması okudu. Açıklamada, İran rejimi lanetlendi. Suçluların üstüne gidilmesi gerekirken, tecavüz girişimi ve cinayeti protesto eden halkın gözaltına alınıp, öldürülmesine tepki gösterildi.

Xosrawanî’nin fotoğraflarının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve YPG / YPJ bayraklarının da taşındığı eyleme Demokratik Kürt Toplum Meclisi, NAV-DEM, Kürecik İnisiyatifi, Darıcalılar Derneği, Ciwanên Azad, ATIK ve MLKP katıldı.