GÖRÜNTÜLÜ

Korucu bir aileden gerillaya katılan Evrim Hakan'dan çağrı: Koruculuğu bırakın

YJA-STAR gerillası Evrim Hakan, tüm koruculara çağrıda bulunarak Türk devletinin Kürtleri birbirine öldürtmek için geliştirdiği koruculuk politikasını bir an önce terk etmelerini istedi.

“Halkımız bilmelidir ki, koruculuk sistemi Kürtleri birbirine öldürtmekten başka bir şey değildir. Bu sistem, Kürt halkını önce aç bırakıp, sonra da köleleştirmeyi hedefliyor. TC devleti yıllarca bunu yaptı. Şimdi de AKP hükümeti aynı politika ile Kürtlerin evlatlarını yine onların eliyle öldürtmek istiyor.”

Bu sözler iki yıl önce PKK saflarına katılan YJA-STAR gerillası Evrim Hakan’a ait. Evrim Hakan korucu bir Kürt ailenin kızı. Evrim, özgürlük mücadelesine katıldığından beri kendisindeki değişim ve dönüşümleri, duygularını ANF ile paylaştı.

MÜCADELE İÇİNDE OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Evrim Hakan özgürlük mücadelesi içerisinde yer almaktan büyük bir onur duyduğunu vurguladı. Evrim PKK ile tanışma evresini şöyle özetliyor: “Ailem koruculuk yapıyordu. Tabi ben evde iken bunun tam bilincinde değildim. Bana çok normal geliyordu. Kimi koruduklarını dahi düşünmüyordum. Zamanla, özellikle Kürtlere yönelik gerçekleştirilen saldırılardan sonra bende sorgulamalar gelişti. Neden Kürtlere bu kadar zülm ediliyor? Sonra koruculuk sistemini biraz araştırdım. Gördüm ki devletin bilinçli olarak Kürtlerin kendi kardeşlerini öldürmeleri için geliştirdikleri bir sistemmiş. Bu konudaki araştırmalarımı arttırdıkça ve ailemin de böyle bir sistem içerisinde olduğunu gördükçe öfkeleniyordum. Bu düşmana karşı savaşmak, mücadele etmek gerekirken neden özgürlüğüm için savaşan bir harekete karşı bir duruş sergileniyor.”

KORUCULUK KARDEŞİ KARDEŞE VURDURTMA POLİTİKASIDIR

Ailesinin yapmak istemediği halde devletin zorladığına dikkat çeken Evrim ailesinin bu durumunu hiçbir zaman kabul etmediğini vurguladı. Evrim şöyle devam etti: “Devlet koruculuk yapmak için Kürtleri zorluyor. Fakat Kürt halkı buna boyun eğeceğine direniş alanlarında mücadele etmelidir. Aileme bu konulardaki görüşlerimi dile getirdim. Koruculuk yapmamaları gerektiğini belirttim. Onlar da yapmak istemiyor. Fakat devletin bu konuda çok oyunu var. Öncelikle Kürt Halkını aç bırakıyor. Sonra da biraz para ile onlara herşeyi yaptırmaya çalışıyor. Onca şeye sahip Kürt halkını bir lokma ekmeğe muhtaç duruma getirmişler. Yine tehdit, zor kullanılıyor. Araştırmalarım sonucu öğrendim ki çoğu yerde zorla kabul ettirmişler. Kabul etmeyenleri ise birçok yaptırıma tabi tutmuşlar. Tabi ne olursa olsun bu sistemin kendi kardeşini öldürme sistemi olduğu bilinmeli.”

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

PKK içerisinde Kürt gerçekliğini tanıdığına vurgu yapan Evrim, aynı zamanda tarihini, değerlerini öğrendiğini belirtti. Evrim şöyle sürdürdü: “Kürtler her zaman özgürlük için mücadele etmiş halktır. Kuzey Kürdistan’da halkımız tarihi bir direniş sergiliyor. AKP hükümeti halkımız üzerinde vahşi saldırılar gerçekleştirdi. Halkımız direndi ancak büyük kayıplar da verdik. Halkımız şimdi de büyük saldırılar ile karşı karşıyadır. Tüm bunlar görülmelidir. Birlik olma zamanıdır. Koruculuk sistemini Kürtler kendileri kaldırmalıdır. Aksi durum düşmana hizmettir. Bakıyoruz operasyonlarda en önde korucuları vermişler. Çünkü devlet askeri, polisi öleceğine Kürdün ölmesini istiyor. Kendilerini korumak için koruculuğu getirmişler. Ayrıca devlet hiçbir zaman korucuya sahip de çıkmaz. Çünkü kendine yararı olmayanın başkasına hiç yararı olmaz.”

ÖNDERLİĞİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN

Son olarak koruculuğun bırakılmasına yönelik önce ailesine sonra da tüm koruculara seslenen Evrim konuşmasını şöyle bitirdi: “Kürt Halkını yeniden dirilten Önder Apo’ya yönelik tecrit hala da devam ediyor. Kürtlere dönük katliamlar hat safhada. Gerillaya dönük imha operasyonları arttırılıyor. Böyle bir durumda hala da koruculuk yapmak, özgürlüğü elinden alınan Kürt halkına en büyük ihanettir. Böyle bir durum kabul edilemez. Önce aileme sesleniyorum özgür bir gelecek, özgür bir Kürdistan istiyorsanız koruculuğu bırakın. Bunun ne size ne de bize bir hayrı olur. Sadece birliğin önünde en büyük engellerden olur. Bugün Kürt Halkının Özgürlük Mücadelesi büyük bir konuma gelmiş durumdadır. Bütün Kürtler bir olup faşistleri Kürdistan’dan çıkarmak için direnişe geçmelidir. Birliğimizin gerçekleşmesi için herkesin harekete geçmesi gerekir. Yoksa tarih karşısında lanetlenmekten kurtulamayız.”