Kürt kadınları televizyonlarını sahipleniyor

Köln’deki Eutelsat Şubesi önünde yapılan protesto eylemine katılan Kürt kadınları, Kürt televizyonlarının susturulmasını sineye çekmeyeceklerini söyledi.

Eutelsat'ın işbirliği içinde olduğu RTÜK'ün istemini talimat kabul edip Stêrk TV, Ronahî TV ve News Chanel kanallarını, hizmet aldıkları uydu şirketleri aracılığıyla susturmak istemesine itiraz eden Kürt kadınları, Kürtçe televizyonlara sahip çıkıyor. Kadınlar, "Çünkü bizim sesimiz, gözümüz, kulağımız, dilimiz olan ulusal kurumlarımızdır" diyor.

Almanya'nın Köln kentinde bulunan Eutelsat Şubesi önünde yapılan protesto eylemine katılan Kürt kadınları, ANF'ye konuştu.

TELEVİZYONLARIMIZI SUSTURMAYACAĞIZ

Dayattığı referandumla 'tek adam'lığını resmileştiren Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her şeyi yapabileceği zehabına kapıldığını düşünen Zeynep Ana, bu kadar zulüm yapan, terör estiren, vahşette sınır tanımayan biri ve onun yönettiği devlete karşı direneceklerini söylüyor. Zeynep Ana, şunları ekliyor: "Çok bedel ödedik, insanlığın tarafındaki yerimizi koruduk ama kenetlenmeye ve televizyonlarımızın susmaması için de direnmeye devam edeceğiz. Televizyonlarımızı susturmayacağız."

DİLİMİZ VE KULAĞIMIZDIR

Melek Koçgiri, her halkın kendi kimliğiyle varlığını sürdürmek istediğini; medyanın da ifade etmenin araçları olduğunu belirterek, şunları söylüyor: "Televizyonlar, ulusların dilidir, kulağıdır, sesidir. Kürtler televizyonsuz olmaz. En başta dilimizi yaşatıyorlar. Herhangi bir kurumun televizyonları kapatma yetkisi ve hakkı olmamalı. Bunu kesinlikle kabul edemeyiz. Bunun için protesto ediyoruz. Yaşatılması için elimizden geleni yaptığımız kurumlarımızın kurban edilmesine seyirci kalamayız. Çok korkuyorlar ki; kirli sistemlerini, savaşlarını, katliamlarını teşhir ettiği için televizyonlarımızı karartmak istiyorlar. Bunu başaramayacaklar. Hep karşılarında olacağız. Televizyonlarımızı, medyamızı ne pahasına olursa olsun yaşatacağız."

AVRUPA DA ORTAK OLUYOR

Emine Mardin, Türkçe bilmiyor ve sadece kendi dili olan Kürtçe televizyonları izliyor. "Bizi bundan mahrum etmek istiyorlar" diyerek, sadece Türk devleti değil, Avrupa’nın bu kültürel soykırıma ortak olmasına tepki gösteriyor. Emine Mardin, "Televizyonlarımızın kapanmaması için fedakarlıktan çekinmeyeceğiz" diyor.