Kürdistanlılar Paris’te ‘adalet ve aydınlık’ talebini yineledi

Paris katliamında yaşamını yitiren PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez için adalet arayışı sürüyor.

Paris katliamında yaşamını yitiren PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez için adalet arayışı sürüyor. Kürdistanlılar her hafta olduğu gibi “hepimiz Sakine, Leyla, Fidanız”, “Adalet istiyoruz” sloganlarıyla yürüdü.

Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokali önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve SKB üyesi kadınlar saat 14.00’den itibaren yürüyüşe geçti. Sloganlar eşliğinde adalet ve aydınlık talebini yineleyen Kürdistanlılar, Fransa devletinin sessizliğini protesto etti.

Kürdistan Enformasyon Bürosu’na kadar yapılan yürüyüş boyunca çevrede bulunanlara Fransa devletinin katliam karşısındaki sessizliğini protesto eden bildiriler dağıtıldı. Kürdistan Enformasyon Bürosu’na ulaşıldığında burada bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Saygı duruşunun ardından Kürt Kadın Hareketi temsilcisi Zozan Serhat kısa bir konuşma yaptı. Serhat konuşmasında Fransa devletinin katliamı aydınlatma çabasında olmadığının altını çizdi. Mayıs ayının şehitler ayı olarak hem Kürdistan hem de Türkiye devrim tarihinde büyük bir yerinin olduğunu belirten Serhat, tüm katliamcı güçlerden hesap soracak olan ise halkın eylem gücü ve iradesi olduğunu belirtti. Serhat konuşmasının bitiminde 14 Mayıs günü ‘Mayıs Ayı Şehitler’ini anmak için Paris Gare de l’Est’te saat 14.00’de yapılacak yürüyüşe çağrı yaptı.

...