Mardin: Şehitlerimiz mücadeleyi büyütme gerekçemizdir!

Sömürgeci Türk devletinin şehitliklere yaptığı saldırılara dikkat çeken KJK Koordinasyon üyesi Rewşen Mardin, “Buna en güçlü cevabı örgütlenerek ve mücadeleyi büyüterek verebiliriz” dedi.

KJK Koordinasyonu üyesi Rewşen Mardin, Mayıs ayı şehitlerine ilişkin ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.

KJK Koordinasyon üyesi Rewşen Mardin, ‘‘Hareket olarak da bu yıl düşmana vereceğimiz cevap diğer yıllardan çok daha ağır olacaktır’’ dedi. Mardin 11 Mayıs’ta yaşamını yitiren sanatçı ve ARGK kadın komutanı Mizgin’i (Gurbet Aydın) anarak mücadeleyi büyüteceklerini dile getirdi. Rewşen son dönemlerde şehitliklere ve gerilla cenazelerine yapılan saldırı ve hakaretlere dikkat çekerek buna güçlü bir cevap vereceklerini ifade etti.

‘MAYIS AYI DİRENİŞİN AYIDIR’

KJK Koordinasyon üyesi Rewşen Mardin konuşmasına şehitleri anarak başlayıp şunları ifade etti: “Bu ayı şehitler ayı olarak anıyoruz. Öncelikle mayıs ayı şehitlerini ve tüm özgürlük şehitlerini anıyor ve önlerinde saygıyla eğiliyorum. Yediden yetmişe şehitleri olan bir halk olarak, Mayıs ayının manevi değeri bizim için gerçekten çok büyüktür. Kürt halkının birçok büyük öncüsü ve kahraman gençleri bu ay içinde şahadete ulaştılar. 1977 Mayıs’ında bir ihanet sonucu şehit olan Haki Karer yoldaştan, 1982 18 Mayısında Diyarbakır zindanında direniş meşalesine dönen dörtlere kadar bu ay direnişin ayı oldu, onurun ayı oldu, hakikatin ayı oldu yani şehitler ayı oldu. Haki yoldaş emeğiyle, fedakarlığıyla Kürt ve Türk halkının özgürlüğü için militanca duruşuyla tanınan büyük bir devrimciydi. Aynı devrimci duruşu Diyarbakır zindanında direnen yoldaşlarda da görüyoruz. Kürdün sesini kısmak istediler, bu halkın öncülerini kahramanlarını hedef aldılar, iradelerini kırmak, teslim almak, onursuz bir yaşamı kabul ettirmek istediler. Ancak bu arkadaşların gösterdiği direniş, iradeli duruş Kürt halkının özgürlüğü için verdikleri olağanüstü mücadele düşmana ders verdi.”

‘ÇAVGUNLARIN, KARASUNGURLARIN, BİLGİNLERİN AMAÇLARINI BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIZ’

Rewşen Mardin, şehitlerin devrimci yaşamı, hedeflerini başarıya kadar götüren duruşları geride kalanlara emirdir, diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Aynı şekilde Hilvan’da Halil Çavgun arkadaşın şehadeti, yine 1983’te Mehmet Karasungur, İbrahim Bilgin arkadaşlar da bu ay içerisinde şehit oldular. Bu ayı anarken şahadetlere anlam biçerek ve şehit gerçekliği karşısında kendini ele alan bir tutum içerisinde olmalıyız. Onların devrimci yaşamı, hedeflerini başarıya kadar götüren duruşları emirdir bize çünkü. Onların yoldaşı olarak bize verilen direnişin emridir, halkımıza verilen bir emirdir. Mücadeleye devamın emridir bu. Önderlik diyor ya; ‘şehitlerimiz gerçek komutanlarımızdır...’ Önderlik her zaman şehitlerin anılarıyla yoluna devam etti ve her zaman onlara olan bağlılığını sevgisini adımlarını büyüterek gösterdi. Gerçek yoldaşlığın ve sevginin cevabı onları büyütmek ve yüceleştirmek olduğunu anlattı bize. Ve biz de onlara olan bağlılığımızı sevgimizi, onların duruşu ve mücadele tarzlarını esas alarak, uğruna can verdikleri amaçlarını başarıya ulaştırmak için çalışarak gösterebiliriz.

‘ZAFERE ARTIK ÇOK YAKINIZ’

Gerillalaşan bir halk gerçekliğinin geliştiğini belirten Mardin “Bugün Kürt Özgürlük Mücadelesine baktığımız da genişleyen büyüyen direnişimiz, dört parçada ilan edilmiş ordularımız, örgütlülüğümüz var. Partileşen, gerillalaşan bir halk gerçeği var. Dört parça Kürdistan’da ve de ülke dışında Kürt özgürlük mücadelemiz her zamankinden daha yüksek bir güç ve en üst seviyeye ulaşmış gerilla savaş taktiği ile özgürlüğe doğru gidiyor. Zafere artık çok yakınız. İşte bugün bunun sebebi şehitlerimizin anısıdır. Şehitlerimiz bizim varlık gerekçemizdir, özgür yaşamımızın temsilidir, yolumuzu aydınlatan ışığımızdır. Düşmanda bunu çok iyi biliyor ve bu yüzden cenazelerimize saldırıyor, onları tahrip ediyor, hakaret ediyor. Şehitliklerimizi bombalıyor. Ailelere hakaret ediyor cenazelerini vermiyorlar, bunda ki tek amaç şehitler ile aramızdaki bu kutsaliyeti bitirmektir. En manevi değerlerimizle saldırarak Halkımıza ve bize teslimiyetin mesajı verilmek istenmektedir. Ancak halkımız düşman gerçekliğini çok iyi bilmektedir. Bilinçlidir halkımız ve bu yaklaşımlarla ne yapılmak istendiğini biliyor. Büyük bedeller verdik. Ama büyük düşünenlerin kavgası da büyüktür, bedeli de büyük olur. Özgürlük aşkı bunu göze almayı gerektirir. Mücadeleyi büyütmezsek varlığımızı gösteremeyiz. Onların yoldaşları olarak anılarını yaşatacağız. Önümüze koydukları emri yerine getirmek durumundayız” dedi.

‘EN BÜYÜK CEVABIMIZ ÖRGÜTLENMEK VE MÜCADELEYİ BÜYÜTMEKTİR’

Mayıs ayında birçok Kadın gerillanın ve öncünün şehit düştüğünü belirten Mardin, sanatçı ve ARGK’nin kadın komutanlarından olan Mizgin’i (Gurbet Aydın) anarak şunları söyledi: “Bu ayda çok fazla kadın arkadaş da şehit oldu. Mizgin heval bu arkadaşlardan biridir. Hem bir kadın devrimciydi hem gerilla komutanıydı hem de sanatçıydı. Garzan eyaletinde mücadele ederken verdiği mesaj, yürüttüğü savaş Kürt kadın gerillası için çok önemlidir. Bizim mücadelemizde kadının aldığı role ve misyona baktığımızda, düşmanın neden bu kadar kadını hedeflediğini anlamak zor değil. Bu örgütte Mizginlerden, Beritananlara, Zilanlardan, Arin Mirkanlara kadar her zorlu sürece damgasını vuran militanlık çizgisinin temsili kadın arkadaşları iyi okumak gerekir.”

‘KADIN VE GENÇLERİN GÖREVİ BU BAYRAĞI DALGALANDIRMAKTIR’

Rewşen Mardin, gençlere ve kadınlara mücadeleyi büyütme çağrısında bulunarak şunları belirtti: “Bu nedenlerle şehit gerçekliğinde derinleşmek, bu temelde kendini yeniden yaratmak asıl cevabımızdır. Ben tekrar bu öncü arkadaşlar şahsında tüm şehit arkadaşları anıyorum. Ve onların bayrağını başarıya kadar taşıyacağımızın sözünü yineliyorum. Özellikle gençler ve kadınlar olarak bu bayrağı dalgalandırmak bizim görevimizdir. Tüm kadın ve gençlerimize mayıs ayı şehitler ayı vesilesiyle çağrımızdır. Şehitliklerimize saldırı bizi var eden maneviyatımıza saldırıdır. Buna en güçlü cevabı örgütlenerek ve mücadeleyi büyüterek verebiliriz. Hareket olarak da bu yıl düşmana vereceğimiz cevap diğer yıllardan çok daha ağır olacaktır.”