GÖRÜNTÜLÜ

Moskova’da 'Zilan' anması: Kazanımlar miraslarıdır

Rusya'da yaşayan Kürdistanlılar, Zeynep Kınacı'yı (Zilan) andı.

Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova’da yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Kültür Merkezinde düzenledikleri toplantıyla, 1996 yılındaki fedai eylemiyle sembolleşen PKK gerillası Zeynep Kınacı'yı (Zilan) andı. Rusya Kürt Kadın Hareketi ve Moskova Kürt Kadın Organizasyonu-Viyan tarafından organize edilen toplantı, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Zeynep Kınacı’nın yaşam öyküsünü konu alan sinevizyon izlendi. 

Toplantıda günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan KJK Yürütme Kurulu Üyesi Çinar Tolhıldan, "Zilan Kürt halkının sömürgeci güçlere karşı fedaileşen direnişin sembolüdür" diyerek, şunları söyledi: “Kürdistan’ın her dört parçasında işgalci güçlere karşı büyük bir direniş yaşanıyor. Özellikle Kuzey Kürdistan ve Rojava’da gerici çetelere karşı verilen mücadelede Zilanlaşan çok sayıda arkadaşımız oldu. Bugün Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nin elde ettiği kazanımlar da bu değerli arkadaşlarımızın yaşamı uğruna gösterdiği büyük fedakarlık mirasıdır. Zilan 1996 yılında dönemin Başkanı Tansu Çiller’in ‘Ya bitecek ya bitecek’ inkar ve imha anlayışına karşı geliştirdiği eylemle Kürtleri başarıya kilitledi. Bu bakımdan Zilan Kürt halkının sömürgeci güçlere karşı fedaileşen mücadelenin sembolü haline geldi."

'TECRİTLE HALK CEZALANDIRILMAK İSTENİYOR'

Konuşmasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride de değinen Tolhıldan, “Kürdistan’da geliştirilen direniş çizgisine karşı çaresiz kalan Türk devleti Önderliğe uyguladığı insanlık dışı tecritle Kürt halkını cezalandırmak istiyor. Önderliğimize uygulanan tecridin kaldırılması için tüm Kürdistanlılar mücadeleye daha büyük katılmalı ve AKP-Erdoğan’ın halkımıza reva gördüğü zulme son vermeli” diye konuştu.