Mücadeleci Kadınlar Konseyi'nden REPAK'a destek

Almanya Mücadeleci Kadınlar Konseyi, REPAK'ın ofisinin kapatılmasını kınadı. Konsey, "REPAK’taki Kürt kız kardeşlerimiz ve Kürt halkının özgürlük mücadelesini daha fazla destekleyerek tavrımızı göstereceğiz" dedi.

Almanya’daki Mücadeleci Kadınlar Konseyi, REPAK’ın Hewlêr’deki ofisinin kapatılmasını Güney Kürdistan hükümeti yetkililerine gönderdiği protesto mektubu ile kınadı. 
"Almanya Mücadeleci Kadınlar Konseyi olarak REPAK’a karşı sergilenen antidemokratik ve kaba tutumu protesto ediyoruz. Silahlı güvenlik güçlerinin REPAK’a karşı yaklaşımını kabul etmiyoruz” diye başlayan mektupta, şu ifadelere yer verildi:

'KADINLARIN MÜCADELESİNİ DURDURAMAYACAKSINIZ'

“Öfkeliyiz ve REPAK’taki Kürt kız kardeşlerimiz ve Kürt halkının özgürlük mücadelesini daha fazla destekleyerek tavrımızı göstereceğiz. Bizler, ataerkil, antidemokratik, insan onuruna karşı saygısız, sömürgeci, kadın düşmanı tertibatlara savaş ilan etmiş kadınlarız. Bu savaşı, dünyanın dört bir yanındaki kız kardeşlerimizle birlikte yürütüyoruz.
Hükümetiniz sık sık ilkel yöntemlerle cesur ve mücadeleci kadınlara saldırıyor. Bu ise ilerici toplum değerleri ve insan hakları ile çelişki anlamına gelmektedir. Bunu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz!"
Mektubun sonunda, REPAK’a ait el konulan bütün malzemeler, arşiv ve eşyaların iade edilmesi istenerek, şunlar kaydedildi: "Bu tarz yöntemlerle biz kadınların mücadelesini durduramayacaksınız. Bizler çok daha kararlı bir şekilde mazlum halkların hakları ve toplumun kurtuluşu için mücadele edeceğiz. Kürt kadınlarının cesur savaşı elbette ki bunun bir parçasıdır. Bu çerçevede bir kez daha Kürt halkının sömürü ve baskının olmadığı özgür bir toplum uğruna verdiği haklı kurtuluş savaşı ile dayanışma içinde olduğumuzu beyan ediyoruz."