Münih, Brüksel ve Basel’de adalet eylemi

Almanya’nın Münih, Belçika’nın Brüksel ve İsviçre’nin Basel kentinde, adalet eylemi düzenlendi.

Almanya’nın Münih, Belçika’nın Brüksel ve İsviçre’nin Basel kentinde, 9 Ocak 2013’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için adalet eylemi düzenlendi.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde adalet eylemi düzenlendi. Fransız konsolosluğu önünde “Suskunluğunuz ortaklığınızdandır” eylemi düzenledi. Eylemde üç kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in resimleri taşındı. Almanca bildiriler dağıtıldı, Sara kadın inisiyatifi tarafından organize edilen eylemde Çarşamba günü Fransız konsolosluğu önünde adalet eylemlerine devam edileceğini belirtildi.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de de adalet eylemi düzenlendi. Fransız konsolosluğu önünde düzenlenen eylem Şehit Beritan Kadın Meclisi tarafından organize edildi. Mitingde “Fransa katilleri bul”, “Katliama sessiz kalma”, “Jin, jiyan, azadi”, “Biji Serok Apo”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Hepimiz Sakineyiz, Fidanız ve Leylayız” sloganları atıldı.

1 Kasım Dünya Kobanê günü yürüyüşüne kitlesel katılım çağrısı ile adalet eylemi bitirildi.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de adalet eylemi düzenlendi. Ronahi Kadın Meclisi öncülüğünde gerçekleşen eylemde kadın, katliamda hayatını kaybeden PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in posterini taşıyarak, adalet istiyoruz dedi. Paris katliamının arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması için yapılan eylem saat 15.00’da Basel Claraplatz’da, Paris katliamı içerikli bildirilerin dağıtımıyla gerçekleştirildi.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyelileri adalet eylemine çağıran kadınlar, adalet yerini bulana kadar ayda bir gün, Çarşamba günleri eylemlerine devam edeceklerini söylediler. 

Dağıtılan bildirilerin ardından eylem sona erdi.