Munzur: AKP'nin yenilgisinin adı olacağız

Dil, kültür, beden, sosyal ve siyasal yaşamı kapsayan tecavüzün Kürdistan'da artmasının yeni özel savaşın gereği olduğunu belirten Pelşin Munzur, "15 yıldır nasıl AKP’nin başarısızlığının nedeni olduysak bundan sonra da yenilgisinin adı olacağız" dedi.

Kürdistan'da bir özel savaş biçimi olarak geliştirilen tecavüzün okul, cezaevi, karakol ve yurtlara kadar yaygınlaştırıldığına dikkat çeken Kevana Zerin Üyesi Pelşin Munzur, sömürgeciliğin "Kürt'ün özgürlük bilinciyle büyüyemezsin" siyasetini boşa çıkaracaklarını söyledi.

ANF'ye konuşan Kevana Zerin Üyesi Pelşin Munzur, AKP’nin Kürt Özgürlük Mücadelesini bitirmek amacıyla iktidara getirildiğini belirterek, Türk devlet geleneği ve faşizan politikaları sonuç alamayıp tıkandığı için genişletilmiş bir konseptle bu görevin AKP'ye tevdi edildiğini söyledi. PKK’nin ve Kürt halkının dinamik gücü olan örgütlü gençlik ve kadına karşı geliştireceği politikalar konusunda AKP'ye umut bağlandığını kaydeden Pelşin Munzur, AKP’nin ise bu görevi yerine getirirken tüm devlet gücünü arkasına alarak iktidarını sağlamlaştırmak için Kürt halkına dönük en ağır, en kanlı ve en ahlaksız politikaları hayata geçirdiğini ifade etti.

KORKUYA DAYALI ÖZEL SAVAŞ

15 yıllık iktidarı boyunca Erdoğan'ın 'çocuk da olsa kadın da olsa' direktifi doğrultusunda yaşamın tüm alanlarına saldırı olduğunu belirten Munzur, fakat AKP’nin tüm çabasına rağmen başaramadığının altını çizdi. Her defasında yükselen faşizm karşısında direnişin de yükseldiğini; başarısız kalan AKP’nin  saldırganlığını bir üst mertebeye tırmandırdığını söyleyen Munzur, şimdi de korku ve yenilgi psikolojisiyle özel savaş da uyguladığını vurguladı.

GÖZALTINDA TACİZ DEVLET POLİTASIDIR

AKP’nin, elinde Kürt kadınlarının ve çocuklarının kanı olan bir diktatörlük olduğunu belirten Pelşin Munzur, "Son süreçte tüm imha, inkar, tecrit, saldırı ve savaş yöntemlerini bir arada uygulayarak sonuç almaya çalışıyor" dedi. Aslında bu saldırganlığının, çaresizliğinin göstergesi olduğunu kaydeden Munzur, özellikle kadınlara yönelmesinin, direnişteki öncü tutumlarıyla ilgili olduğunu söyledi: "İrade kırmak adına bu dönem nerdeyse her gözaltına aldığına tacizde bulunuyor. Sayısız taciz, tecavüz yaşanmıştır. Bunun artık sistematik bir devlet politikası olduğundan şüphe yok."

SÖMÜRGECLİĞİN AHLAKSIZ YÖNTEMİ

Kürdistan'da bir özel savaş biçimi olarak geliştirilen tecavüzün okul, cezaevi, karakol ve yurtlara kadar yaygınlaştırıldığına dikkat çeken Pelşin Munzur, Kürtlerin çocuk yaşta "sömürgecilikle tanıştırılıp" sindirilmek istendiğini" söyledi. Bu yöntemle onların karakterlerinde, psikolojilerinde ve kişiliklerinde iz bırakılarak, "Kürt olarak doğabilirsin ama Kürt'ün özgürlük bilinciyle büyüyemezsin" mesajı verilmek istendiğini vurgulayan Munzur, "Tecavüz kültürü, bir toplumun bilinç olarak köleleştirilip irade olarak kırımdan geçirilmesi ve kişiliğinin dejenere edilip hiçleştirilmesi için uygulanır" dedi.

ENSAR'DAKİ KONUŞMASI İTİRAFTI

45 çocuğa tecavüz eden kadrolarıyla tanınan Ensar Vakfı'nın kongresine katılan Erdoğan'ın tecavüzü meşrulaştırmaya çalıştığını savunan Munzur, Erdoğan'ın kongredeki konuşmasını şöyle yorumladı: "Bu konuşmasında '15 yıldır Kürtlerin direnişinin öncü gücü ve kültürünün ana taşıyıcısı olan kadınlar karşısında yenildim. Bu nedenle Kürtleri asimile edemedim, Kürt kadınında var olan kültürel kodlarla oynayamadım'   diyerek bundan sonra artık Kürdistan'da tecavüze yöneleceğinin  itirafında bulundu."

YENİLGİSİNİN DE ADI OLACAĞIZ

Dil, kültür, beden, sosyal ve siyasal yaşamı kapsayan tecavüzün Kürdistan'da artmasının tesadüf olmadığını tekrarlayan Munzur, "AKP, tek umudunu Kürt kadınını ve örgütlü gücünü bitirme üzerine kurmuş. Bunu başarabilirse bir nefes alacak, belki de varlığını sürüdürebilecek. Bizler ise 15 yıldır nasıl direniş, duruş, eylem ve örgütlülüğümüzle AKP’nin başarısızlığının nedeni olduysak bundan sonra da  yükselteceğimiz direnişle AKP’nin yenilgisinin adı olacağız" şeklinde konuştu.