'Nalin ve Helin yoldaşlarımızın amaçlarını zafere taşıyacağız'

PAJK Koordinasyonu, hava saldırıları sonucu yaşamlarını yitiren YJA-STAR Askeri Konsey Üyeleri Nalin Muş ve Helin Murat’ı andı.

PAJK açıklamasında, ‘’Kürdistan kadınlarının özgürlük öncüleri olan ve bugün dünya kadınlarının özgürlük saflarına akmasına kapı aralayan, kendilerine dağları mesken eylemiş, hakikatin yılmaz savaşçıları Nalin ve Helin yoldaşları sonsuz saygı, minnet ve sevgiyle anıyoruz’’ denildi.

Nalin Muş ve Helin Murat’ın mücadele yaşamlarına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

‘’Özgür Kadın Hareketimiz, özgürlüğün bedellerini sırtlayarak bugüne gelmiş, bu felsefeyle ödenen bedellerin özgürlüğe vesile olmasını sağlamıştır. Besê Anuş, Beritan, Zilan, Viyan, Şilan ve Saralar şahsında, bu yılmaz özgürlük savaşçılığı, Kürt kadınları başta olmak üzere bölge ve dünya kadınlarına ilham olmuş, pratik ifadesini bulmuştur.

Hareketimiz, Nalin ve Helin yoldaşlarımız şahsında dünya çapındaki faşizme, tek adam rejimine, erkek akla ve bunun bütününü ifade eden DAİŞ faşizmine karşı tüm zincirleri kırıp, özgürlük devrimine koşan dünya kadınlarının hareketi olmayı başardı. Elbette ki mücadeleci kadınlar tarih boyunca zalime, egemene başkaldırmayı bildiler; kirletilen tarihin temiz yanını canlı ve diri tutmaya çalışarak, tarihe, özgürlük mücadelecisi kadınlar olarak nakşedildiler. Rêber APO’nun ışıklı, bilgelikli yolunda ilerleyen Nalin ve Helin yoldaşlarımız da, bu tarihi mirası kişiliklerinde gerçekleştirerek, savaşçılıkta, kadın özgürlük bilincinde, bilgelikte, doğa sevgisinde, hayatı devrim-devrimci ve birer sosyalist gibi yaşamada öncü oldular, bir yekun oluşturdular. Bu yoldaşlarımız, Kürdistan dağlarının her karış toprağında dur-durak bilmeden mücadeleci ve anlamlı bir yaşamın olabilirliğini kanıtlamışlardır. Kadın paradigması ve kurtuluş ideolojisini bilince çıkararak, Kürdistan, bölge ve giderek dünyaya yayılmasını sağlamış, şehitlerimizin direniş çizgisini ve mücadeleyi özgürlük yolu bilmişlerdir.’’

PAJK; Nalin Muş ve Helin Murat yoldaşlarının şehitlerin izinde direniş geleneğinin yılmaz birer devamcısı olduklarını belirtti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

NALİN; HAKKIN YOLUNDAN ŞAŞMAYAN ÖNCÜ KADIN KOMUTAN

Nalin arkadaşımız, kadın aklını ve duygusunu kişiliğinde somut ve görünür kılmış; insan canlısı, mütevazı özellikleriyle hakkın yolundan şaşmayan, öncü kadın komutanlarımızdandı. Kişiliği ve ruhundaki yurtseverlik ve ulusal özelliklerle herkesin gönlünde yer edinmiştir. Mücadele yıllarını askeri, siyasi, toplumsal alanlarda geçirmiş, partimiz PAJK’ın yönetim çalışmalarında yer alarak, kadın partileşmesinin gelişmesinde büyük emekleri olmuştur.

HELİN; KADIN DOĞASINI KİŞİLİĞİNDE SOMUTLAŞTIRAN DEVRİMCİ  

Helin Murat yoldaşımız, Kürdistan dağlarının her karışını, her canlısını sevmeyi, bunu bir yaşam öğretisi olarak kendisinde var etmeyi bilmiş, kadın doğasını kişiliğinin özü haline getirmiştir. Toprak ve ülke sevgisi her yoldaşta merak uyandırmış, bilge özellikleriyle tanrıça kültünün bir devamcısı haline gelmiştir. Savaşçı, komutan ve mücadeleci kişilik özelliklerinin yanında, bir de kalemiyle erkek aklına, faşizme ve kadına yönelik her türlü düşmanlığa karşı mücadele etmiştir. Devrimci ve inançlı özellikleri kadın partileşmesinin kişiliğindeki tezahürü olmuştur. Çok yönlü kişilik özellikleriyle PAJK Meclis üyeliğini de yapan Helin yoldaşımız, PAJK kimliğini yaşamının her anında temsil etmeyi bilmiş ve tüm genç yoldaşlarımıza özgürlük bilincini aşılamıştır.

Kadın Özgürlük Hareketi olarak şahadetleriyle acı ve öfke duyduğumuz bu yoldaşlarımızın amaçlarını, özgürlük hayallerini ve kadın paradigmasını gerçekleştirene kadar durmadan mücadele edeceğimizi belirtirken, başta ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımıza, hakikat savaşçısı kadınların ve tüm yoldaşlarına baş sağlığı diliyor; Nalin ve Helin yoldaşlar şahsında halkların, kadınların baharını Önderliğimize armağan edeceğimizin sözünü yeniliyoruz.