Norveç’te ‘Kadına şiddet konulu’ konferans

Norveç'in başkenti Oslo'da dün Thon Konferans Salonu'nda kadına şiddet konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Norveç'in başkenti Oslo'da dün Thon Konferans Salonu'nda kadına şiddet konulu bir konferans gerçekleştirildi. UngKurd (Genç Kürtler) adlı Norveç Kürt Gençlik Hareketi'nin de organizatörlerinden biri olduğu konferansa birçok kadın örgütü temsilcisi ve bu organizasyonlardaki Kürt kadınları da konuşmacı olarak katıldı. 

Kadınların gündelik hayatta, iş hayatında, aile içinde ve yaşamın her alanında karşı karşıya kaldığı sorunlar ve bunlara çözüm önerileri tartışıldı.

Kürdistan ile Dayanışma Grubu'ndan Seher Aydar, UngKurd Gençlik Örgütü'nden Andam Aso Aziz, Drammen Belediyesi Göçmenler Büro'sundan Chro Borhan ve Seema Gelişim Merkezi'nden Seyran Xalili de konferansta konuşma yapan Kürt temsilcilerdi. 

UngKurd Gençlik Örgütü'nden Andam Aso Aziz, konuşmasında Abdullah Öcalan'ın kadın felsefesinden alıntılar yaptı. Aziz, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın kadın özgürlüğüne çok ciddi anlamlar biçtiğini, Öcalan'ın toplumun özgürlüğünü kadının özgürlüğüne bağladığına dikkat çekti. Aziz. Öcalan'ın Ortadoğu'da kadın konusunda belki de en fazla emek veren ve bedel ödeyen şahsiyetlerden biri olduğu belirtti. Kürt toplumunda “Jin, Jiyan, Azadi “sloganın deyimleşmiş bir söylem olduğunun da altını çizdi.