PAJK: 14 Temmuz ruhuyla mücadele görevlerimize yüklenelim

PAJK: 14 Temmuz ruhuyla mücadele görevlerimize yüklenerek yüce şehitlerimizin anısına bağlılığımızın gereklerini yerine getireceğimiz kesindir.

Kürdistan Kadın Özgürlük Partisi (PAJK) Koordinasyonu 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’ne ilişkin açıklama yayımladı.  PAJK açıklamasında, “Faşist Türk devletinin zulmüne karşı 14 Temmuz 1982’de Amed zindanında büyük ölüm orucu direnişini başlatarak halklarımızın zafer yolunu aydınlatan M. Hayri Durmuş, Akif Yılmaz, Kemal Pir, Ali Çiçek yoldaşı şehadetlerinin 34. Yıldönümünde saygıyla anıyoruz” denildi.

PAJK açıklamasında devamla şu ifadelere yer verildi:

“Özgürlük mücadelemizin önder kadroları, Önder Apo’nun ilk yol arkadaşları olarak direnişleriyle makus talihi ve tarihi değiştirerek halklarımız için yepyeni bir mücadele dönemini başlatmış oldular. 14 Temmuz direniş ruhu ve iradesi Kürt kadınlarının, gençliğin ve tüm halkımızın yaşam duruşu olmuştur. Cizre, Gever, Sur, Nusaybin direnişi 14 Temmuz çizgisinin başarısıdır. Zulüm ne denli barbar, vahşi olursa olsun, zifiri karanlığı aydınlığa çevirecek olan öz irademiz, bilincimizle mücadeleyi kesintisiz sürdürmek olduğu bir kez daha kahraman yoldaşlarımız şahsında kanıtlanmıştır.

Bugün AKP iktidarı döneminde faşizm, soykırım uygulamaları geçmiş dönemi kat be kat aşmış durumdadır. AKP diktatörlüğüne teslim olmayan herkese yönelik baskı, şiddet, tehdit uygulanmakta, katliam ve ölümler gündelik yaşamın bir parçası haline getirilerek Türkiye tam bir zindana çevrilmiştir. AKP iktidarı tarafından toplum kafese alınarak teslim alınmak istenmektedir. 14 Temmuz gerçeği ve çizgisi Amed zindanlarında faşizme başkaldırıdır ve kazanan iradenin zaferidir. Erdoğan diktatörlüğü başta olmak üzere tüm Ortadoğu’da egemen ve zalimlere karşı 14 Temmuz ruhuyla donanarak Kürdistan ve Türkiye başta olmak üzere tüm Ortadoğu’da başkaldırıyı örgütlü yükselterek özgür demokratik geleceği inşa etmenin tarihsel zamanını yaşamaktayız. Hiçbir dönem kadınlar, gençler, halklar ve tüm ezilen kesimler için bu denli devrim koşulları olgunlaşmamıştır. Faşizme, sömürgeciliğe, vahşi kapitalist sistem güçlerine karşı her yerde kır, şehirlerde ortak direniş cephelerini yaygınlaştırarak varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlamanın mücadelesini zaferle taçlandırmak için başta kadınlar ve gençler olmak üzere herkesi mücadeleye seferber olmaya çağırıyoruz. Özgür kadın kimliğiyle öz savunmaya dayalı olarak gelişen kadın özgürlük mücadelemiz demokratik, komünal değerlerle yüklü eşit toplumun müjdeleyicisidir. 14 Temmuz ruhuyla mücadele görevlerimize yüklenerek yüce şehitlerimizin anısına bağlılığımızın gereklerini yerine getireceğimiz kesindir.”