Paris katliamı davasının ertelenmesi Zürih’te protesto edildi

İsviçre’nin Zürih kentindeki Beritan Kadın Meclisi, 5 Aralık’ta görülmesi planlanan Paris katliamı davasının ertelenmesini, Fransız konsolosluğu önünde düzenlediği bir eylemle protesto etti.

Paris’te 9 Ocak 2013’te gerçekleşen katliam davasının ertelenmesi İsviçre’nin Zürih kentinde protesto edildi.

PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in fotoğraflarının taşındığı eylemlerle katliam davasının herhangi bir açıklama yapılmadan ertelenmesi protesto edildi.

Eylemde yapılan açıklamada, Fransa devletinin hiçbir açıklama yapmadan davayı ertelemesinin hiçbir şekilde kabul edilmeyeceği belirtildi. Fransa devletinin bu tutumunu protesto etmek amacıyla sürekli alanlarda olacakları ifade edilen açıklamada, "Ömer Güney mahkemeye tahliye talebinde bulunması ve mahkemenin de sağlık raporları istemesi kaygı vericidir. Kürt halkı bu durumu asla kabul etmeyecektir. Fransa devletinin tarihsel değerlerini göz önünde bulundurarak bunu kabul etmemesi gerekiyor. Fransa devleti Türk devletiyle yaptığı anlaşmalara dayanarak davayı çıkarlarına göre kurban etmemelidir. Bu dava politik bir davadır. Kürt kadınları ve Kürt halkı dün olduğu gibi bugün de adalet yerini bulana ve Türk devleti yargılanana kadar mücadelesine devam edecektir" denildi. Açıklamada devamla "Fransa devletinin mahkemeyi erteleme gerekçesini resmi olarak açıklaması gerekiyor” denildi.

Açıklamanın ardından Paris katliamına ilişkin hazırlanan dosya konsolosluğa sunuldu. Konsoloslukla yapılan görüşmede Fransa devletinin davanın gidişatına yönelik resmi açıklama yapması istendi. Yapılan görüşmede, Kürt halkının Fransa devletinden açıklama beklediği ve Güney'in tahliyesinin tartışılması ve dile getirilmesinin bile asla kabul edilmeyeceği belirtildi. 

...