Paris’te adalet eylemi

Paris'te Cansız, Doğan ve Şaylemez için adalet eylemi düzenlendi.

PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katledildiği 9 Ocak 2013 tarihinin üzerinden üç yıla yakın bir süre geçmesine karşın halen adalet ve aydınlığın sağlanmasını bekleyen Kürdistanlılar bu haftada eylemdeydi.

Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde saat 14.00’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve SKB üyeleri “Burada Paris’te katledildik, haberiniz var mı” yazılı üç Kürt kadın devrimcinin fotoğraflarının olduğu pankartla yürüyüşe başladı.

“Hepimiz Sakine, Leyla, Fidanız”, “Katil Türkiye” sloganları ile yürüyüş Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar sürdürüldü. Yol boyunca katliamın aydınlatılması talebini içeren Kürt Kadın Hareketi imzalı bildiriler dağıtıldı.

Kürdistan Enformasyon Bürosu önünde bir dakikalık saygı duruşunun ardından Kadın Hareketi adına Zozan Serhat söz alarak Kürt halkının talebini bir kez daha yineledi. Fransız adaletinin hala katliamın üzerindeki karanlığı aydınlatmadığına dikkat çeken Serhat, Kürt halkının katliam aydınlatılana kadar eylemde olacağını ifade etti.  Eylem sloganlarla konuşmanın ardından son buldu.