Paris’te, Cansız, Doğan ve Şaylemez için adalet eylemi

Fransa'nın başkenti Paris'te her hafta olduğu gibi Kürt kadın hareketi öncülüğünde yapılan eylemde “adalet ve aydınlık” talebi yinelendi.

PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katledildiği 9 Ocak 2013 katliamının üzerinden 3 yıla yakın bir süreç geçmesine karşın katliam halen aydınlatılmayı bekliyor. Her hafta olduğu gibi Kürt kadın hareketi öncülüğünde yapılan eylemde “adalet ve aydınlık” talebi yinelendi.

Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde saat 14.00’de hareket eden eylemciler “Hepimiz Sakine, Fidan, Leylayız”, “adalet istiyoruz”, “Fransız yargısının utancı”, “Kadın, Mücadele, Yaşam” sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti.

Yol boyunca katliamın aydınlatılması talebini içeren bildiriler dağıtılırken, Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar sloganlar susmadı. Enformasyon Bürosu önüne gelindiğinde burada üç Kürt kadın şahsında saygı duruşu gerçekleştirildi. Ardından yapılan kısa konuşmada, Fransa’nın katliamı aydınlatmakla yükümlü olduğu hatırlatıldı. Üç yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen katliamın arkasındaki güçlerin aydınlatılmadığına dikkat çeken Kürt kadınları, Çarşamba eylemlerinin adalet sağlanana kadar süreceğini vurguladı.

1 Kasım günü Paris’te Bastille Meydanı’da saat 14.00’de  yapılacak  “Dünya Kobanê günü” eylemine çağrıyla eyleme son verildi.