Paris'te Fidan Doğan Kadın Festivali'ne katılım çağrısı

Başkent Paris'te kadınlar Fidan Doğan (Rojbin) Kadın Festivali'nde buluşacak.

Fransa'nın başkenti Paris'te kadınlar 4 Haziran'da 1'incisi düzenlenecek olan Fidan Doğan (Rojbin) Kadın Festivali'nde buluşacak.

Fransa Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde yapılacak festivale Zin Kadın Dernekleri, Kuzey Fransa Kadın Meclisleri, Femmes Solidaires, Dünya Kadın yürüyüşü, Kobanê Kadınları İle Dayanışma Kolektifi ve Fransa Kürdistan Dayanışma Derneği gibi kurumlar destek veriyor.

Festival Tertip Komitesi üyeleri Zozan Serhat ve Berivan Fırat, birincisi yapılacak olan festivali, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için seslerini daha güçlü duyurmak için düzenlediklerini belirtti. Komite üyeleri, festivale güçlü katılım çağrısında bulundular.

Paris 94. Bölgesi Senatörü, birçok belediye başkanı ve kurum temsilcisinin katılacağı festival, 4 Haziran Pazar günü yapılacak.

Festivalde Kürt Sanatçı Rojda'nın yanı sıra farklı ülkelerden sanatçılar-gruplar dans, müzik ve tiyatro gösterileri sunacak.

FESTİVALE GİTMEK İSTEYENLER İÇİN

Komite üyeleri, festival alanına ulaşım bilgilerini de şöyle aktardı:

Tren: RER D

Durak: Creteil- Pompadour

Araçlar ile gelecek olanlar için adres: Parc interdepartmental sport Paris. Val-De- Marne Chemin de Boeufs 94000 Creteil.