Paris’te ‘hakikat ve adalet ’ eylemi

Adalet ve aydınlık talebiyle üç yıla yakındır yürüyen Kürdistanlılar bugün de Paris’te eylemdeydiler.

Adalet ve aydınlık talebiyle üç yıla yakındır yürüyen Kürdistanlılar bugün de Paris’te eylemdeydiler. PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez için “hakikat ve adalet” diyen Kürdistanlılar Fransa’nın ekonomik ve siyasi çıkarları gereği Türkiye’ye dokunmadığını belirtti.

Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen Kürdistanlı ve SKB üyesi kadınlar sloganlar eşliğinde Paris katliamının gerçekleştiği Kürdistan Enformasyon Bürosu’na doğru yürüyüşe geçti.

Yol güzergahında 5 dakikalık oturma eylemi yapan eylemciler Büro önüne geldiklerinde şehitler için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi. 3 Haziran 2014 tarihinde Urmiye’de şehit düşen Paris katılımlı Özcan Boztosun’un annesi Hatun Boztosun’da eylemciler arasındaydı. Saygı duruşunun ardından Hatun Boztosun’a söz verildi.

Boztosun, şehitlerin anısına bağlı kalmanın onların mücadele bayrağını devralmak olduğunun altını çizen kısa bir konuşma yaptı. Oğlunun küçükken yaşadığı bir anıyı anlatan Boztosun, “eşim Maraş katliamında elinden sakatlanmıştı. Özcan çocukken sordu babamın eline ne oldu diye. Ben de faşistler yaptı demiştim. Büyüyünce babamın intikamını alacam demişti. Gün geldi özgürlük yolunda şehit düştü.” diyerek şehitlerin Kürt halkını acısını dindirmek için yola çıkan kahramanlar olduğunu belirtti.

Paris katliamının hesabını sormak için sokakta olunacağını ifade eden eylemciler bir sonraki haftaya yeniden eylem noktasında buluşmak üzere sözleşerek eylemlerine son verdi.

...