Paris’te Jineoloji Konferansı gerçekleştirilecek

Avrupa Kürt Kadın Hareketi tarafından 25 Haziran cumartesi günü Paris’te Jineoloji konulu konferans gerçekleştirilecek.

Monteuil Conferans Salonu'da gerçekleşecek olan  Konferans'ta Kürt Kadın Hareketi, Jineolojinin toplumsal ve sistemsel sorunlara alternatif bir bakış açısı ve çözüm yolu olduğu ortaya konacak.

Konferans "Pozitif bilimlerin cinsiyetçiliğine karşı, Jineoloji; kadın, yaşam, özgürlük" üst başlığıyla gerçekleştiriliyor. Jineolojinin kadın mücadelesi ve biliminde  “köklü" bir yenilenme ihtiyacı anlamına geldiğini bir gün boyunca yapılacak oturumlarda ortaya koyarak katılımcılarla tartışmayı hedefliyor. Bu tartışmayı ağırlıklı olarak Fransız ve farklı kadın yapılarıyla gerçekleştirmeyi hedefleyen kadın hareketi ayrıca konferansa katılım çağrısında bulundu. 

Verili sosyal bilimlerin eleştirisi, kadın iktidar ve bilim ile ilişkisinin ele alınacağı Konferans'ta asıl olarak, Jineoloji ekseninde tüm toplumsal kurumların yeniden tanımlanmasına dönük oturumlar olacak.  ‘Kadınların Radikal Düşünce ve İnşası’ adıyla  Kürt Kadın Hareketi'nin geçtiğimiz dönem Almanya’nın Köln kentinde gerçekleşen Jineoloji Konferansı'nın bir devamı niteliğinde olan Paris Jineoloji Konferansı, Fransız kadınları ve kurumlarını, yine öğrencileri bir araya getirmeyi hedefliyor. 

Kuzey Kürdistan ve Avrupa'dan kadın siyasetçilerin konuşmacı olarak katılım sağlayacağı Konferans'ta çok sayıda akademik çalışma yapan Fransız kadın akademisyen, feminist ve kadın kurum temsilcisi konferansta yerini alacak. 

Konferans kayıt işlemleri internet üzerinden gerçekleşecek. Konferans'ın katılımcılarının sadece kadın olacağını vurgulayan hazırlık komitesi, [email protected]  mail adresinden alacağı kayıt işlemleri için katılımcıların, ad, soyadı, doğum tarihi ve telefon numaralarını yazması gerektiğini hatırlatıyor. Kayıtlı bireyler dışında konferansa katılımcı alınmayacağı uyarısı ise komite tarafından yapılan açıklamaya eklendi.