Paris’te ‘Meşale Tolu’ya özgürlük!’ eylemi

ETHA çevirmeni Meşale Tolu’nun serbest bırakılması için Paris’te bir eylem gerçekleştirildi.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, ETHA çevirmeni Meşale Tolu'nun tutuklanmasını protesto etmek ve Meşale Tolu’nun serbest bırakılması için Strasbourg - Saint-Denis Kemer önünde eylem yaptı.

SKB’nin çağrısı üzerine Saint Denis kemerde akşam saat 18:00 de bir araya gelen kitle “Meşale yalnız değildir”, “Meşale ’ye özgürlük” sloganları atarak Meşale ile dayanışma içinde olduklarının mesajını verdiler.

SKB temsilcisi eylemde yaptığı konuşmada; “AKP- Erdoğan faşizmi saldırılarında sınır tanımıyor. Gözaltı tutuklama saldırılarını kadınlara doğru yönelterek özgürlük ve eşitlik mücadelemizi engellemeye çalışıyor. Günlerdir bir sürek avı gibi gerçekleşen bu saldırılara bir yenisi SKM'li kadınlara yönelik gerçekleşti. Birçok SKM üyesi gözaltına alınıp tutuklanırken kimisi de aranır duruma düşürüldü. Bu saldırılardan payını ETHA çevirmeni Meşale Tolu'da aldı” dedi.

Tüm bu saldırıları protesto etmek için bir araya geldiklerini belirten SKB temsilcisi  "Meşale Tolu Almanya'da Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üyesi olarak kadın özgürlük mücadelesi içerisinde yer aldı. Ayrıca Avrupa'da örgütlü bulunan AvEG-Kon Konsey üyesi ve ona bağlı Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) Yönetim Kurulu üyesi olarak da görevler almış, göçmen emekçilerin, kadınların arasında tüm eşitsizliklere ve saldırılara karşı mücadele cephesinde yer almıştır’’ diyerek, Meşale Tolu'nun derhal serbest bırakılmasını istedi.