GÖRÜNTÜLÜ

Paris’teki adalet eyleminde öz yönetimler selamlandı

Fransa’nın başkenti Paris’te her hafta olduğu gibi Kürt kadın hareketi öncülüğünde yapılan eylemde “adalet ve aydınlık” talebi yinelendi.

Paris'te bu haftaki adalet eylemi öz yönetimlere adanarak öz yönetimler selamlandı. 

Fransa’nın başkenti Paris’te her hafta olduğu gibi Kürt kadın hareketi öncülüğünde yapılan eylemde “adalet ve aydınlık” talebi yinelendi. 

PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katledildiği 9 Ocak 2013 katliamının üzerinden 3 yıla yakın bir süreç geçmesine karşın katliam halen aydınlatılmayı bekliyor. Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde gerçekleşen bu haftaki eylem Kuzey Kürdistan'daki öz yönetimlere ve dün İstanbul'da Faşist AKP devleti tarafından katledilen iki devrimci kadına adandı. 

Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir arya gelen yüzlerce Kürdistanlı SKB ve FEDA üyeleri saat 14.00’de yürüyüşe geçti. Bu haftaki adalet eyleminde Kuzey Kürdistan’da devam eden öz yönetim direnişi selamalandı. Faşist Türk devletinin Sur, Silopi, Kerboran, Nusaybin, Cizre'de yürütmekte olduğu işgalci ve katliam politikalarını protesto eden dövizler ve İstanbul'da katledilen iki devrimci kadın Yeliz Erbay ve Şirin Öter’in fotoğrafları taşındı. 

Yürüyüş boyunca faşist AKP devletinin Kuzey Kürdistan'da öz yönetimlere karşı yürüttüğü savaş politikalarını ve katliamları içeren bildiriler dağıtıldı. "Katil devlet Kürdistan'dan defol", "Erdoğan katil Avrupa destekçisi", "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları ile devam eden yürüyüş Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne gelindiğinde bütün devrim şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşunun ardından Kürdistan Kadın Haraketi ve SKB temsilcileri kısa birer konuşma yaptı. 

Yapılan konuşmalarda "Saraların, Rojbinlerin, Leylaların şahsında katledilen iki devrimci kadın yoldaşımız ölümsüzler kervanın son hakları oldular onların yürütmüş olduğu özgür kadın mücadelesini yükselterek devam ettireceğiz. Kürdistan'daki öz yönetim ilanlarını selamlıyoruz ve katliamlara karşı herkesi direnişe ve isyana çağırıyoruz. Gün direniş günüdür gün isyan günüdür" denildi. 

Yaklaşık yarım saat süren adalet eylemi sloganlarla son buldu.