Rusya'da Mahabad serhildanları selamlandı

Moskova’da faaliyet gösteren Kurt kurumları Xosrawani’nin katil zanlılarının bulunması ve Mahabad halkının demokratik eylemlerini desteklemek için bir basın açıklaması düzenledi.

Moskova’da faaliyet gösteren Kurt kurumları Xosrawani’nin katil zanlılarının bulunması ve Mahabad halkının demokratik eylemlerini desteklemek için bir basın açıklaması düzenledi. Yapılan ortak basın açıklamasında İran rejimine "tecavüz ve inkar politikalarından vazgeç” çağrısı yapıldı. Açıklamada, serhildanlara da destek istendi.
Rusya’nın başkenti Moskova’da faaliyet gösteren Kürt kurumları Doğu Kürdistan Mahabat kentinde İran İslam Devletinin istihbarat elemanlarının tecavüzünden kurtulmak için çalıştığı otelin 4. katından atlayarak yaşamına son veren Kürt kadın Ferinaz Xosrawani’nin katil zanlılarının bulunması için ortak basın acıkması düzenledi. Mala Kürda binasının önünde yapılan basın açıklamasını Moskova Kürt Kadın Organizasyonu-Viyan Üyesi Rozerin Doğan okudu. 

'İRAN POLİTİKALARINA KARŞI İSYAN'

Ferinaz Xosrawani’nin teslim olmayarak yaşamına son vermesinin, İran rejiminin geliştirdiği inkar ve tecavüz kültürüne karşı bir isyan niteliğinde olduğuna dikkat çeken Doğan, şunları ifade etti:
"Doğu Kürdistan’da İran İslam Devleti'nin Kürt halkı üzerindeki inkar ve imha politikalarının gün geçtikçe arttığı bir dönemde, Mahabat kentinde çalıştığı otelde istihbaratçıların saldırısına maruz kalarak tecavüz edilmek istenen Kürt kadın Ferinaz Xorawani yaşamına son vermesi üzerine gelişen olaylar, Kürt halkının demokratik tepkisini ve İran devletinin inkar politikalarına karşı isyandır. 
Ferinaz’ın teslim olmayarak yaşamına son vermesi, işgalcı güçlerin beş bin yıllık erkek egemenlikli tecavüz kültürünün Kürdistan topraklarında var oluşlarına son vermektir. Ferinaz asil Kürd kadını duruşuyla tecavüz kültürüne boyun eğmeyerek, onların kirli oyunlarını deşifre etmiştir. 
Kürt halkı hiçbir zaman onursuzluğu ve inkarı kabul etmeyerek onurunu itibarsızlaştıran bu tür yaklaşımlar karşısında hiçbir zaman sessiz kalmamıştır ve kalmayacaktır da. Dünyanın dört bir yanında yaşayan Kürtler Ferinaz’ın onurlu durşuna ve Mahabat halkının sahiplenme ve isyankar duruşunu selamlamakta,  desteklemektedir."

'SERHİLDANLARA DESTEK VERİLMELİ'

Mahabad ve Rojhilat'in diğer kentlerine yayılan serhildanların onurlu Kürt halkının duruşunun sembolü olduğuna vurgu yapılan açıklamada, şu çağrı yapıldı: "Her Kürdün bu serhildanlara destek vermesi ve katılması gerek. Kürtler için gün şeref ve onuruna sahip çıkma gündür. Kürt halkı geliştirdiği serhıldanlarla ona dayatılmak tecavüz kültürüne karşı onurlu bir duruşun içinde olabilir. Bizler de Rusya’da faaliyet gösteren Kürt kurumları olarak, bir an önce Ferinaz Xorawani’nin katil zanlılarının bulunması için Kürt halkının geliştirdiği serhildanları selamlıyoruz. Tüm Kürtlerin Mahabat serhildanlarını sahiplenmeye çağırıyoruz. "
Artık Kürtlerin inkar ve imha politikalarına alet edilemeyeceği belirtilerek, "Bu temelde Ferinaz’ın teslim olmamak için yaşamına son vermesi tüm Kürtler için bir mesaj niteliğindedir. Mahabad halkı bu mesajı doğru almış ve serhıldana kalkmıştır" denildi.
 

...