'Selamet Yeşilmen keskin nişancılar tarafından katledildi'

Amed Barosu Başkanı Tahir Elçi, Nusaybin'de evinin kapısında öldürülen iki çocuk annesi Selamet Yeşilmen'in keskin nişancılar tarafından vurulduğunu söyledi.

...

Amed Barosu Başkanı Tahir Elçi, Nusaybin'de evinin kapısında öldürülen iki çocuk annesi Selamet Yeşilmen'in keskin nişancılar tarafından vurulduğunu söyledi.

44 Yaşındaki 2 çocuk annesi Selamet Yeşilmen 15 Kasımda Nisebin'de evinin kapısının önünde polisler tarafından katledildi. Yeşilmen'in vurulmasına ilişkin alelacele bir otopsi raporu açıklandı. Otopsi raporunda, "penetran (aşırı delici) cisim yaralanmasına bağlı kemik kırığı ve çoklu organ yaralanmasına bağlı kanama" nedeniyle yaşamını yitirdiği kaydedildi. Ama otopsi tutanağında Yeşilmen'in ölümüne neden olan silahla ilgili bir bulgudan bahsedilmedi. Vücudundan çıkarılan altı metal parçasının ne tür bir mühimmat olduğunun saptanması açısından balistik inceleme için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verildi. Kaymakamlık da Yeşilmen'in şarapnel parçasıyla öldüğünü, bölgede operasyon olmadığını ileri sürdü. 

Otopsi raporunu değerlendiren Amed Barosu Başkanı Tahir Elçi, Yeşilmen'in şarapnel parçalarıyla ölmediğini belirtti. Anne Yeşilmen'in, keskin nişancılar tarafından kullanılan, mermisi normalden daha hızlı giden ve vücutta parçalanan bir silahla vurulduğunu belirtti.

Tahir Elçi, Bu silahtan çıkan mermi, normalden çok daha hızlı gittiği için, vücudun içinde dağılarak parçalandığını vurguladı. Kırıklara ve çoklu organ yaralanması sonucu ölüme neden olduğunu ekledi.  Elçi, "Vücutta bir giriş izi dışında birden çok çıkış noktası oluşuyor. Otopsi raporunda belirlenen iç batın ve göğüs içi kısmındaki çoklu organ harabiyeti de bu tespiti doğruluyor" dedi.