Serdeşt ve Sine’de Ferinaz yürüyüşleri

Rojhilat Kürdistan’ının Serdeşt ve Sine kentlerinde İran rejim güçlerinin baskısının hafiflemesi ile birlikte eyleme başladı.

Rojhilat Kürdistan’ının Serdeşt ve Sine kentlerinde İran rejim güçlerinin baskısının hafiflemesi ile birlikte eyleme başladı. Akşam saatlerinde her iki kentin işlek caddelerinde bir araya gelen çok sayıda gösterici katillerden hesap sorulması için yürüyüş düzenledi.

Her iki Kürt kentte de yapılan yürüyüşe kadınların öncülük ettiği öğrenildi. Rojhilat Kürdistan’ında rejimin kirli planlarını kınayan dövizler taşıyan kitle ana caddeler ve şehir meydanında bir gelerek, Ferinaz’ın ismini haykırdı. Serdeşt’de yapılan gösteride, kitle ‘Jin Jiyan Azadî’, ‘Serdeşt li gel Mahabade’ ve Bijî Serok Apo’ sloganları attığı öğrenildi. İran rejim güçlerinin müdahalesi sonrası sokak çatışmalarının yaşandığı kentte iki kişinin rejim tarafından alıkonduğu doğrulanmamış bilgiler arasında.

Rojhilat Kürdistan’ının eylem gerçekleştiren bir diğer kenti de Sine oldu. Dünkü Cuma namazı sonrası başlaması beklenen eylemlerin rejimin, değişik kentlerden Kürt kentlerine paramiliter Besic, polis ve asker getirmesi sonucu gerçekleşmemişti. Bugün akşamüzeri Sine kentinin işlek caddelerinde bir araya gelen binlerce kişi, ‘Em Hemmi Ferinazın’, ‘Mehabad tenya niye’ sloganları ile yürüdü. Burada da gösterilere rejim güçleri saldırdı, yaralı ve gözaltıların olduğu ancak sayının netleştirilmesinin mümkün olmadığı bölgeden gelen bilgiler arsında. 

...