Skandal karar: Tacize uğrayan kadına 5 ay hapis

İzmir’de cinsel tacize uğradığı sırada kendini savunan E.T., 5 ay hapis cezası alırken, tacizci ise “Delil yetersizliğinden” beraat etti.

İzmir’de cinsel tacize uğradığı sırada kendini savunan E.T., 5 ay hapis cezası alırken, tacizci ise “Delil yetersizliğinden” beraat etti.

İzmir’in Menderes ilçesindeki bir okulda temizlik görevlisi olarak çalışan E.T, yaklaşık 4 ay boyunca okul müdürünün sözlü ve fiziki tacizine maruz kaldı. E.T çareyi Menderes Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazılı olarak okul müdürünü şikayet etmekte buldu. Müdürlük, E.T’nin çalıştığı taşeron firmaya "Çalışanınız ve Okul Müdürü arasında sürtüşme var. İş yerini değiştirin" yazısı göndermesi üzerine firma yetkilileri E.T’nin iş akdine son verdi.

‘TACİZCİ DE ŞİKAYETÇİ OLDU’

Bunun üzerine İzmir Kadın Dayanışması Derneği Avukatı Şenay Tavuz ile birlikte okul müdüründen şikayetçi olan E.T, müdürün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından disiplin cezası almasını sağladı.

Öte yandan "Nüfusunu kötüye kullanarak cinsel tacizde bulunmak" suçundan açılan kamu davası, okul müdürünün de E.T’nin taciz sırasında kendisini "Ölümle tehdit" ettiği gerekçeyle şikayette bulunması üzerine iki dava birleştirildi.

‘DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT’

Görülen dava da Menderes 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi, sadece E.T’nin taciz sırasında sarf ettiği tehditleri kayda alıp değerlendirme yaparak; tacizcinin “Delil yetersizliğinden” beraat etmesine, E.T’nin de müdürü “ölümle tehdit” ettiği gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına karar verdi.

‘DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM’

Okul müdürünün cinsel tacizi sırasında, kendini korumak için müdürün kolunu ısırdığına söyleyen E.T., daha sonra yargı sürecini anlattı. Şikayeti sonrasında müdürün kendisine “Ben müdürüm, bana hiç bir şey yapamazsın” diyerek tehdit ettiğine dikkat çeken E.T., “4 ay işimden olmayayım diye sesimi çıkarmadım. Hem ben şikâyet ettim hem de işimden oldum. Kışın ortasında çıkardılar. Ben hangi okula gidip iş sorsam, müdür engel oluyordu. Halen işsizim. Ve çok zor durumdayım. Davanın peşini bırakmayacağım, müdürün ceza alması için elimden geleni yapacağım” dedi.