YENİLENDİ

Stockholm, Kopenhag ve Düsseldorf'da adalet eylemi

İsveç’in başkenti Stockholm ve Danimarka’nın başkenti Kopenhag ve Almanya'nın Düsseldorf kentinde 9 Ocak 2013’te gerçekleştirilen katliamın faillerinin açığa çıkması için adalet eylemi düzenlendi.

STOCKHOLM

Üç devrimci Kürt kadını; Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylamez’in katledilmelerin üzerinden 3 yıl 7 ay geçmesine rağmen katliamın hala aydınlatılmamasını üzerine Stockholm’de yaşayan Kürt kadınları, Fransa’nın Stockholm Büyükelçiliği’ne giderek cinayetin aydınlatılmasını ve gerçek katillerin kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) çağrısı üzerine düzenlenen etkinliğe katılan kadınlar adına bir heyet, Büyükelçiliğe girerek taleplerini ileten bildiri ve katliamla ilgili gelişmeleri ele alan dosyayı bıraktı.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da Paris katliamının aydınlatılması talebiyle adalet eylemi düzenlendi.

Fransa’nın Kopenhag’daki büyükelçiliğ önündeki eylem Kürdistan Demokartik Toplum Merkezi tarafından organize edildi.

"Kürt halkı Fransa'nın acısını paylaşıyor ve anlıyor, sizde Kürt halkını anlayın", "Barbarlığı karşı Kürt halkı desteklenmeli", "Paris katliamını kınıyoruz, adalet yerini bulmalı" yazılı döviz ve pankartların açıldığı eylemde yüzlerce bildiri dağıtıldı.

Eylem çerçevesinde elçilik yetkilileriyle bir görüşme yapan heyet  hazırladığı dosyayı elçilik yetkililerine sundu ve katliamın aydınlatılması ve faillerin açığa çıkarılması taleplerini hem yazılı hem sözlü yetkililere bildirdi. Elçilik yetkilileri dosyayı ve talepleri yetkili mercilere ulaştıracaklarının sözünü verdi.

Kitle, Fransa’nın Nice kentinde 14 Temmuz kutlamaları esnasında düzenlenen saldırıyı kınadı ve yaşamını yitirenler anısına çiçek bıraktı.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde de adalet eylemi düzenlendi. YJK-Elmanya ve CENİ tarafından organize edilen eyleme NRW’de yaşayan Kürdistanlılar katıldı.

Fransa’nın davayı belirsiz bir tarihe ertelenmesi üzerine TJK-E’nin yaptığı çağrı üzerinde birçok Avrupa kentlerinde eş zamanlı olarak yapılan Çarşamba eylemlerinde “Mahkemeyi erteleyenler suç ortağıdır” pankartı taşındı.

Martin Luther Meydanı’ndaki Fransız Konsolosluğu önünde bir araya gelen kitle, bir saatlik bir miting ardından bir yürüyüş yaptı. 20 Temmuz Suruç katliamının yıl dönümü vesilesiyle Suruç şehitlerinin anıldığı pankart da taşındı.

...