Stuttgart’ta Rojava şehidi iki kadın devrimci anıldı

Rojava’da DAİŞ çeteleriyle çıkan çatışmada, MLKP savaşçısı Sevda Çağdaş (Raperin), BÖG savaşçısı Eylem Ataş ile birlikte şehit düşen 6 özgürlük savaşçısının anması yapıldı.

3 Temmuz Pazar günü Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF)’e bağlı Stuttgart Gik-Der’de yapılan anma, iki kadın savaşçı şahsında özgürlük, devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

AGİF temsilcisi yaptığı konuşmada, iki kadın devrimcinin Rojava topraklarında faşist terör örgütü DAİŞ çeteleriyle girdiği çatışmada şehit düştüğünü belirttikten sonra “Rojava toprakları, komünist, devrimci, yurtsever kadınların kanlarıyla sulanıyor. Onlar, bir kadın devrimi olan Rojava devrimini sahiplenmek için yüzlerini Rojava’ya döndüler, DAİŞ çetelerini, sömürgeci faşist rejimi, erkek devletleri yerin 7 kat dibine gömme, kadın özgürlük mücadelesini güçlendirme kararlılığı manifestolarıydı. Kadın devrimcilere mesajları olduğu gibi, erkek devrimcilere de, ‘kadın özgürlük mücadelesinin desteklemenin yolunun, kendi erk(ek)liğiniz ile yüzleşin ve yerin 7 kat dibine gömme kararlılığını sahip olun’ mesajı olduğunu vurguladı.

Ardından MLKP temsilcisi, MLKP Rojava örgütü ve BÖG Rojava’nın iki kadın devrimciyle ilgili açıklamalarını okudu.

Anmada, TKP/ML Rojava Komutanlığının açıklaması da okundu. İki kadın devrimcinin erkek egemen sisteme karşı verdiği mücadelenin altı çizildi.

Anmada iki kadın savaşçıyı tanıyan bir MLKP taraftarı da yaptığı konuşmada kadın savaşçıları saygıyla andığını ve ideallerine bağlı kalacağını vurguladı.

Alınteri adına yapılan konuşmada da kadın devrimciler anıldı.

AGİF, ATİK, Alınteri, MLKP ve TKP/ML taraftarları, Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDK) güçlerinin katıldığı anma alkışlarla sonlandı.