GÖRÜNTÜLÜ

Tambov’da kadınlar kongre hazırlıklarına başladı

Rusya’da yaşayan Kürt kadınları daha güçlü örgütlenmek ve kendi sistemini kurmak için kongre hazırlıklarına başladı.

Rusya Federasyonu’nda yaşayan Kürt kadınlar örgütlü oldukları her alanda kendi sistemlerini kurmak amacıyla Rusya Kürt Kadın Kongresi için hazırlıklarına başladı. KJK öncülüğünde Rusya’nın birçok alanında kongre öncesi toplantı ve komiteler oluşturuluyor. Rusya’nın Tambov kentinde bugün ilk kez yapılan kadın toplantısı, çok sayıda kadının katılımıyla gerçekleştirildi. Mala Kurda’da yapılan toplantıda KJK Rusya temsilcisi Gulan Roj, toplantı amacına ilişkin yaptığı değerlendirmede “toplumun özgürlüğü kadının örgütlenmesinden geçer” dedi.

Çok önemli gelişmelerin yaşandığı Ortadoğu’da, Kürdistan’ın siyasi çok önemli role sahip olduğuna dikkat çeken Roj, “Özellikle Rojava’daki insanlık onuru için yürütülen savaş ve Türkiye’deki 7 Haziran milletvekili seçimleri şu an Kürt siyasal hareketinin temel gündemidir. Yurtdışında yaşayan tüm Kürdistanlıların da aynı gündem etrafında kenetlenmesi gerek” diye konuştu.

Rusya’da kadınların daha güçlü örgütlenmesi için Rusya Kürt Kadın Kongresi’nin önemine değinen Gulan Roj  devamla şunları söyledi: “KJK program ve ilkelerine bağlı olarak Kürdistan’ın dört parçasında ve Kürt kadınların yoğunlukta yaşadığı yerlerde kadın meclis ve komiteleri oluşturulmuştur. Rusya’da da Kürt Kadın Kongresiyle kendi örgütlülüğümüzü güçlendirmemiz gerek. Bu temelde kongre hazırlıkları çerçevesinde daha yoğun bir çalışmanın içinde olacağız.”

Toplantı Tambov Kadın Komitesi’nin çalışmalarının değerlendirilmesi ve kongre için bölgede çalışma yürütecek bir meclis oluşutırılmasıyla sona erdi. 

...