GÖRÜNTÜLÜ

TEV-ÇAND Ankara saldırısını Dom Meydanı'nda protesto etti

Ankara katliamında yaşamını yitirenleri anmak için ve saldırıyı kınamak amacıyla TEV-ÇAND'a bağlı kadınlar ve Koma Denge Xweza Dom Meydanı'nda halka bir konser verdi.

Ankara katliamında yaşamını yitirenleri anmak için ve saldırıyı kınamak amacıyla TEV-ÇAND'a bağlı kadınlar ve  Koma Denge Xweza Dom Meydanı'nda halka bir konser verdi. Kadınlar hem erbane çaldı, hem de şarkı söyledi. “Bingol Şewiti” şarkısı, yerine kadınlar bu sefer “Ankara Şewiti” melodisini çaldı.

Yağmur ve soğuk havaya rağmen halk sanatçıları yanlız bırakmayarak eyleme destek sundu. Almanların da yoğun ilgi gösterdiği konsere, sık sık Almanca bildiriler okundu ve dağıtıldı.

TEV-ÇAND sanatçılarından Hozan Sosin eylemin yapılış amacına ilişkin “Kürt halkı her ne kadar barış için elini uzatsa da, Kürtlerin düşmanları Amed'de, Suruç'ta ve en son Ankara'da katliamla cevap verdi. Biz de TEV-ÇAND'A bağlı Kürt kadın sanatçıları ve Koma Denge Xweza olarak bu katliamı kınamak için Köln Dom Meydanı'ndayız.

Biz bugün burada özelikle Erdoğan'ı protesto ediyoruz . Çünkü Kürt halkına düşmanlık yapan kendisidir. Biz bu katliamı bir kez daha kınıyoruz ve barış diyoruz” diye konuştu.

Akşam saatlerine kadar devam eden eylem, “Şehit namırın” sloganlarıyla son buldu.